Un nou studiu arata cum cremele hidratante pot preveni și trata cicatricile

Un nou studiu arată cum cremele hidratante pot preveni și trata cicatricile

Cicatricile sunt probabil cele mai descurajatoare fațete ale acneei. Toată treaba grea în a scăpa de coșuri este în zadar pentru că o cicatrice îi ia locul.

Astăzi vreau să împart cu voi o cale simplă care poate preveni cicatricile în ura acneei. Și acesta este un lucru pe care ar trebui să îl faceți oricum, hidratarea. Este adevărat, simpla hidratare poate preveni cicatricile din urma acneei și posibil să ajute cicatricile existente să se vindece mai repede.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Dând importanță părții esențiale, acest post este bazat pe un articol recent al blogului FutureDerm, un blog bun, deși un pic minimalist. Acel articol se bazează pe un studiu publicat în decembrie 2012, în Revista de Știință Cosmetică. Deci este o bază științifică la toate acestea.

De ce hidratarea poate preveni cicatricile cauzate de acnee?

Stratul superior al pielii este mai mult decât o adunătură de celule moarte. Crează ceea ce se numește bariera pielii, funcția acestei bariere fiind una vital în sănătatea generală. Te protejează de radiațiile UV, bacterii, alți factori patogeni și reglează umiditatea pielii. Fără această barieră de piele ai pierde prea multă apă și organele tale interne bogate în apă ar slăbi. Deci haide-ți pentru un moment să apreciem asta.

Rănirea pielii întrerupe funcția de barieră și duce la pierdere excesivă de apă. Cum pielea simte pierderea excesivă de apă, inițiază un răspuns inflamator al pielii. Câteodată procesul inflamator face un dezastru în ceea ce privește producția de colagen a pielii.

Colagenul este un fel de suport material pentru piele. Structura pielii este făcută din colagen, și această structură îi dă pielii tale o formă. O putem numi scheletul care îți ține pielea la locul ei.

Anomalii în producția de colagen și transportul la rană poate provoca o cicatrice. Prea puțin colagen și vei rămâne cu o cicatrice adâncă. Prea mult și vei avea o cicatrice care se ridică de la suprafața pielii.

Cu acest fundal de informare este ușor de văzut cum crema hidratantă te poate ajuta. Aplicând regulat cremă hidratantă în zona rănii menține locul hidratat și previne(cel puțin până la un punct) pierderea excesivă de apă. Aceasta ia presiunea inflamatorie din zonă ceea ce înseamnă mai puțină întrerupere a producției și transportului de colagen.

Citind lucrarea se pare că hidratarea este una din cele mai importante părți ale tratării unei cicatrice. De fapt aici este un citat din lucrare:

„Într-adevăr s-a citat recent că hidratarea suprafeței cicatrizate este acțiunea de bază a 90% a sistemului de management a cicatricii de pe piață și uleiurile, loțiunile și cremele hidratante au efecte benefice asupra cicatricelor, pe baza capacității lor de a hidrata.”

Un sumar al efectelor hidratării cicatricilor și striaților

Deci da, păstrând pielea rănită hidratată pare foarte important. Rezultatul din câteva studii arată câte benefici are hidratarea în vindecarea cicatricilor.

Lucrarea nu discută cicatrici acneice, ea se focusează pe cicatrici din cauze variate și urme lăsate de zgârieturi, dar cele descoperite ar putea fi aplicate și în cazul problemelor acneice. Lucrarea a semnalat rezultate bune cu terapie oclusivă, practic hidratând și apoi acoperind suprafața pentru a impiedeca pierderi de apă.

Pentru cei mai mulți pacienți cu acnee acoperirea zonele cicatrizate nu este foarte practic. Dar pentru zona spatelui și a pieptului acoperirea cu gel de silicon ar putea ajuta.

Aici ai totul. Unul dintre cele mai bune motive să începi să îți hidratezi pielea. Lasă-mă să știu ce gîndești, și înscrie-te pentru noile articole.