Trei modalitati de a te bucura de dulciuri fara ca acestea sa afecteze sanatatea pielii

3 modalități de a te bucura de dulciuri fără ca acestea să afecteze sănătatea pielii

Persoanele care suferă de acnee se confruntă ocazional cu tentații cărora le este greu să reziste: zahărul, de exemplu. Nu există îndoială că zahărul contribuie la apariția acneei, așadar trebuie să faci tot posibilul să îl eviți. Pe de altă parte, oamenii par programați genetic să le placă zahărul; sigur ai avut și tu momente în care pofta de dulce a fost copleșitoare. În acest articol îți voi împărtăși câteva modalități prin care poți da curs acestei plăceri vinovate fără a-ți afecta sănătatea pielii (sau cel puțin nu atât de mult).

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Fructe și sucuri de fructe

Fructele sunt dulciurile naturii. Ele conțin zahăr care poate satisface pofta de dulce, dar, datorită conținutului ridicat de fibre, majoritatea fructelor au un indice glicemic scăzut spre mediu. Iată câteva exemple de fructe cu indice glicemic scăzut:

  • Mere și pere
  • Cirește
  • Fructe de pădure: afine și căpșuni
  • Citrice precum grepfrutul și portocalele
  • Strugurii

Fructele pot fi transformate cu ușurință și în sucuri, fresh-uriși smoothies. Încearcă următoarele rețete:

Shake de banane cu ciocolată

  • 1 sau 2 banane
  • ½ de cană de lapte de cocos sau 1 cană de lapte de soia (sau alt substitut de lapte)
  • 1 ½ linguri de pudră de cacao

Piure de banane cu căpșuni

  • 2 banane
  • 1 ½ de cană de lapte de cocos (sau alt substitut de lapte)
  • O mână de legume proaspete cu frunze verzi (opțional)
  • O mână sau două de căpșuni (înghețate sau proaspete)

Deși aceste rețete includ banane (fructe cu un indice glicemic destul de ridicat), absorbția zahărului în organism este moderată de celelalte ingrediente, așa că tot nu-ți vor crește glicemia sau insulina. Laptele de cocos este bogat în grăsimi și calorii, așa că dacă-l folosești în prepararea rețetelor vei obține nu doar un smoothie, ci o adevărată masă sănătoasă.

Îndulcitorii artificiali

Poți de asemenea să înlocuiești zahărul cu îndulcitori artificiali. Aceștia au gust dulce însă nu au niciun efect (sau poate doar unul neglijabil) asupra nivelului de zahăr din sânge.

Îndulcitorii artificiali reprezintă un subiect controversat; unii oameni susțin că aceștia pot provoca o serie de probleme de sănătate, în special de natură neurologică. Însă eu nu consider că aceste afirmații sunt credibile.

Cele mai multe controverse sunt provocate de către aspartam. Cu toate acestea, studiile asupra efectului aspartamului au fost revizuite de către autoritățile responsabile din domeniul alimentar din mai multe țări și toate au acceptat utilizarea lui în industria alimentară. Pentru ca acuzațiile împotriva aspartamului să fie adevărate, ar trebui ca toți specialiștii în alimentație să-și dorească să conspire împotriva propriului popor și să cenzureze „informațiile dăunătoare„ venite din partea publicului.

Mai mult decât atât (și chiar mai important), ar trebui ca toți cercetătorii din industria alimentară să ia parte la această conspirație sau să fie atât de neglijenți încât să nu observe pericolul consumului de aspartam. Eu consider acest lucru mult prea puțin probabil. Ce nu se leagă aici este că un cercetător care ar „demasca„ pericolele aspartamului ar deveni instantaneu o celebritate și s-ar bucura de o extraordinară reputație și autoritate în domeniu, deci chiar ar fi de dorit să facă acest lucru. Dar în ciuda acestor avantaje și a faptului că nu ar fi chiar atât de greu să se afle adevărul dacă aspartamul ar fi cu adevărat periculos, nimeni nu a reușit până acum să aducă argumente solide pentru a demonstra acest lucru. De aceea nici nu pun mare bază pe aceste teorii ale conspirației.

Reducerea consumului total de carbohidrați

Cantitatea de insulină produsă de organism depinde în mare parte de cantitatea de carbohidrați pe care o consumi. Cu cât consumi mai mulți carbohidrați, cu atât mai multă insulină trebuie să producă organismul și cu cât organismul produce mai multă insulină, cu atât ești mai predispus la apariția acneei. Aceasta este o explicație extrem de simplificată, dar e de-ajuns pentru ce ne interesează în acest moment.

Așadar, ce poți face este să-ți adaptezi dieta astfel încât mesele tale să fie alcătuite cu precădere din grăsimi și proteine și să păstrezi ceva dulce pentru desert, poate chiar shake-ul de banane cu ciocolată prezentat anterior. Atâta vreme cât mesele tale sunt sărace în carbohidrați, un desert dulce după masă nu îți va încărca organismul prea tare cu insulină și carbohidrați.

  1. Este atât de simplu! Aceste trei sfaturi îți permit să te bucuri de ceva dulce fără ca pielea ta să aibă de suferit.3 modalități de a te bucura de dulciuri fără ca acestea să afecteze sănătatea pielii

    Persoanele care suferă de acnee se confruntă ocazional cu tentații cărora le este greu să reziste: zahărul, de exemplu. Nu există îndoială că zahărul contribuie la apariția acneei, așadar trebuie să faci tot posibilul să îl eviți. Pe de altă parte, oamenii par programați genetic să le placă zahărul; sigur ai avut și tu momente în care pofta de dulce a fost copleșitoare. În acest articol îți voi împărtăși câteva modalități prin care poți da curs acestei plăceri vinovate fără a-ți afecta sănătatea pielii (sau cel puțin nu atât de mult).

    Fructe și sucuri de fructe

    Fructele sunt dulciurile naturii. Ele conțin zahăr care poate satisface pofta de dulce, dar, datorită conținutului ridicat de fibre, majoritatea fructelor au un indice glicemic scăzut spre mediu. Iată câteva exemple de fructe cu indice glicemic scăzut:

    • Mere și pere
    • Cirește
    • Fructe de pădure: afine și căpșuni
    • Citrice precum grepfrutul și portocalele
    • Strugurii

    Fructele pot fi transformate cu ușurință și în sucuri, fresh-uriși smoothies. Încearcă următoarele rețete:

    Shake de banane cu ciocolată

    • 1 sau 2 banane
    • ½ de cană de lapte de cocos sau 1 cană de lapte de soia (sau alt substitut de lapte)
    • 1 ½ linguri de pudră de cacao

    Piure de banane cu căpșuni

    • 2 banane
    • 1 ½ de cană de lapte de cocos (sau alt substitut de lapte)
    • O mână de legume proaspete cu frunze verzi (opțional)
    • O mână sau două de căpșuni (înghețate sau proaspete)

    Deși aceste rețete includ banane (fructe cu un indice glicemic destul de ridicat), absorbția zahărului în organism este moderată de celelalte ingrediente, așa că tot nu-ți vor crește glicemia sau insulina. Laptele de cocos este bogat în grăsimi și calorii, așa că dacă-l folosești în prepararea rețetelor vei obține nu doar un smoothie, ci o adevărată masă sănătoasă.

    Îndulcitorii artificiali

    Poți de asemenea să înlocuiești zahărul cu îndulcitori artificiali. Aceștia au gust dulce însă nu au niciun efect (sau poate doar unul neglijabil) asupra nivelului de zahăr din sânge.

    Îndulcitorii artificiali reprezintă un subiect controversat; unii oameni susțin că aceștia pot provoca o serie de probleme de sănătate, în special de natură neurologică. Însă eu nu consider că aceste afirmații sunt credibile.

    Cele mai multe controverse sunt provocate de către aspartam. Cu toate acestea, studiile asupra efectului aspartamului au fost revizuite de către autoritățile responsabile din domeniul alimentar din mai multe țări și toate au acceptat utilizarea lui în industria alimentară. Pentru ca acuzațiile împotriva aspartamului să fie adevărate, ar trebui ca toți specialiștii în alimentație să-și dorească să conspire împotriva propriului popor și să cenzureze „informațiile dăunătoare„ venite din partea publicului.

    Mai mult decât atât (și chiar mai important), ar trebui ca toți cercetătorii din industria alimentară să ia parte la această conspirație sau să fie atât de neglijenți încât să nu observe pericolul consumului de aspartam. Eu consider acest lucru mult prea puțin probabil. Ce nu se leagă aici este că un cercetător care ar „demasca„ pericolele aspartamului ar deveni instantaneu o celebritate și s-ar bucura de o extraordinară reputație și autoritate în domeniu, deci chiar ar fi de dorit să facă acest lucru. Dar în ciuda acestor avantaje și a faptului că nu ar fi chiar atât de greu să se afle adevărul dacă aspartamul ar fi cu adevărat periculos, nimeni nu a reușit până acum să aducă argumente solide pentru a demonstra acest lucru. De aceea nici nu pun mare bază pe aceste teorii ale conspirației.

    Reducerea consumului total de carbohidrați

    Cantitatea de insulină produsă de organism depinde în mare parte de cantitatea de carbohidrați pe care o consumi. Cu cât consumi mai mulți carbohidrați, cu atât mai multă insulină trebuie să producă organismul și cu cât organismul produce mai multă insulină, cu atât ești mai predispus la apariția acneei. Aceasta este o explicație extrem de simplificată, dar e de-ajuns pentru ce ne interesează în acest moment.

    Așadar, ce poți face este să-ți adaptezi dieta astfel încât mesele tale să fie alcătuite cu precădere din grăsimi și proteine și să păstrezi ceva dulce pentru desert, poate chiar shake-ul de banane cu ciocolată prezentat anterior. Atâta vreme cât mesele tale sunt sărace în carbohidrați, un desert dulce după masă nu îți va încărca organismul prea tare cu insulină și carbohidrați.

    Este atât de simplu! Aceste trei sfaturi îți permit să te bucuri de ceva dulce fără ca pielea ta să aibă de suferit.

Persoanele care suferă de acnee se confruntă ocazional cu tentații cărora le este greu să reziste: zahărul, de exemplu. Nu există îndoială că zahărul contribuie la apariția acneei, așadar trebuie să faci tot posibilul să îl eviți. Pe de altă parte, oamenii par programați genetic să le placă zahărul; sigur ai avut și tu momente în care pofta de dulce a fost copleșitoare. În acest articol îți voi împărtăși câteva modalități prin care poți da curs acestei plăceri vinovate fără a-ți afecta sănătatea pielii (sau cel puțin nu atât de mult).

Fructe și sucuri de fructe

Fructele sunt dulciurile naturii. Ele conțin zahăr care poate satisface pofta de dulce, dar, datorită conținutului ridicat de fibre, majoritatea fructelor au un indice glicemic scăzut spre mediu. Iată câteva exemple de fructe cu indice glicemic scăzut:

  • Mere și pere
  • Cirește
  • Fructe de pădure: afine și căpșuni
  • Citrice precum grepfrutul și portocalele
  • Strugurii

Fructele pot fi transformate cu ușurință și în sucuri, fresh-uriși smoothies. Încearcă următoarele rețete:

Shake de banane cu ciocolată

  • 1 sau 2 banane
  • ½ de cană de lapte de cocos sau 1 cană de lapte de soia (sau alt substitut de lapte)
  • 1 ½ linguri de pudră de cacao

Piure de banane cu căpșuni

  • 2 banane
  • 1 ½ de cană de lapte de cocos (sau alt substitut de lapte)
  • O mână de legume proaspete cu frunze verzi (opțional)
  • O mână sau două de căpșuni (înghețate sau proaspete)

Deși aceste rețete includ banane (fructe cu un indice glicemic destul de ridicat), absorbția zahărului în organism este moderată de celelalte ingrediente, așa că tot nu-ți vor crește glicemia sau insulina. Laptele de cocos este bogat în grăsimi și calorii, așa că dacă-l folosești în prepararea rețetelor vei obține nu doar un smoothie, ci o adevărată masă sănătoasă.

Îndulcitorii artificiali

Poți de asemenea să înlocuiești zahărul cu îndulcitori artificiali. Aceștia au gust dulce însă nu au niciun efect (sau poate doar unul neglijabil) asupra nivelului de zahăr din sânge.

Îndulcitorii artificiali reprezintă un subiect controversat; unii oameni susțin că aceștia pot provoca o serie de probleme de sănătate, în special de natură neurologică. Însă eu nu consider că aceste afirmații sunt credibile.

Cele mai multe controverse sunt provocate de către aspartam. Cu toate acestea, studiile asupra efectului aspartamului au fost revizuite de către autoritățile responsabile din domeniul alimentar din mai multe țări și toate au acceptat utilizarea lui în industria alimentară. Pentru ca acuzațiile împotriva aspartamului să fie adevărate, ar trebui ca toți specialiștii în alimentație să-și dorească să conspire împotriva propriului popor și să cenzureze „informațiile dăunătoare„ venite din partea publicului.

Mai mult decât atât (și chiar mai important), ar trebui ca toți cercetătorii din industria alimentară să ia parte la această conspirație sau să fie atât de neglijenți încât să nu observe pericolul consumului de aspartam. Eu consider acest lucru mult prea puțin probabil. Ce nu se leagă aici este că un cercetător care ar „demasca„ pericolele aspartamului ar deveni instantaneu o celebritate și s-ar bucura de o extraordinară reputație și autoritate în domeniu, deci chiar ar fi de dorit să facă acest lucru. Dar în ciuda acestor avantaje și a faptului că nu ar fi chiar atât de greu să se afle adevărul dacă aspartamul ar fi cu adevărat periculos, nimeni nu a reușit până acum să aducă argumente solide pentru a demonstra acest lucru. De aceea nici nu pun mare bază pe aceste teorii ale conspirației.

Reducerea consumului total de carbohidrați

Cantitatea de insulină produsă de organism depinde în mare parte de cantitatea de carbohidrați pe care o consumi. Cu cât consumi mai mulți carbohidrați, cu atât mai multă insulină trebuie să producă organismul și cu cât organismul produce mai multă insulină, cu atât ești mai predispus la apariția acneei. Aceasta este o explicație extrem de simplificată, dar e de-ajuns pentru ce ne interesează în acest moment.

Așadar, ce poți face este să-ți adaptezi dieta astfel încât mesele tale să fie alcătuite cu precădere din grăsimi și proteine și să păstrezi ceva dulce pentru desert, poate chiar shake-ul de banane cu ciocolată prezentat anterior. Atâta vreme cât mesele tale sunt sărace în carbohidrați, un desert dulce după masă nu îți va încărca organismul prea tare cu insulină și carbohidrați.

Este atât de simplu! Aceste trei sfaturi îți permit să te bucuri de ceva dulce fără ca pielea ta să aibă de suferit.