Tratarea pediculozei

Tratarea pediculozei

Pediculoza (Pediculosis capitis) este o boala comuna printre copii. De obicei este depistata in scoli,atunci cand copii sunt vazuti scarpinandu-si scalpul. Diagnosticul este confirmat de catre prezenta paduchilor adulti sau a depunerilor de oua.

Paduchii care fac parte din clasa  Anoplura sunt ectoparaziti care se dezvolta cu sucess pe suprafata corpului  omului.  Pediculus humanus capitis, parazitul care se dezvolta pe suprafata capilara, determina o afectiune clinica.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Se agata de par cu ajutorul ghearelor si se hranesc prin asimilarea sangelui. Ciclul de viata este de 17-20 zile daca se depun oua si 7-10 zile in cazul in care parazitii sunt deja adulti.

Diagnostic

Un copil care este vazut scarpinandu-si scalpul la scoala este deseori controlat de catre profesor, asistentul scolii sau de catre personalul autorizat de catre conducerea locala.Daca sunt bine instruiti vor cauta dupa parazitii adulti stabiliti pe corona scalpului, dupa  larve sau dupa ouale depuse.

Cochili goale sau depuneri de oua se fixeaza pe par la 1 cm de suprfata scalpului, formand o substanta lipicioasa.