TRATAMENT IMPOTRIVA PADUCHILOR – TRATAMENT CONTRA PADUCHILOR PENTRU COPII DE LA CU ULEI PUR DE ARBORE DE CEAI DE LA THURSDAY PLANTATION – TRATAMENT IMPOTRIVA PADUCHILOR

Tratament împotriva paduchilor – cel mai eficent tratament pentru paduchi recomandat

Nimic nu va face inima sa tresare mai tare decât sa va vedeți copii scarpinandu-se in cap tot timpul. Păduchii sunt comuni, in special la școlari, așa ca ați putea accepta inevitabilul. Doar asigurați-va ca abordarea dumneavoastră in tratarea păduchilor este completa si eficienta.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

Tratament impotriva paduchilor - tratament contra paduchilor pentru copii de la cu ulei pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation - Tratament impotriva paduchilor

Ce sunt păduchii?

Păduchii sunt insecte mici, fără aripi, care trăiesc exclusiv pe scalpul uman, hranindu-se cu sânge. Păduchii adulți depun oua, numite lindini care au nevoie de  6-10 zile pentru a se dezvolta. Odată ajunse la maturitate, se pot tara de pe un scalp pe altul. Păduchii nu pot zbura, sari sau înota; se răspândesc prin contact apropiat, motiv pentru care copii sunt cei mai predispuși.

Cum sa observam păduchii

De regula, scărpinatul va indica prezenta lor. Nu este ușor sa observați păduchii, dar daca folosiți un “pieptene detector” va fi cea mai buna cale de ai găsi. Folosiți un pieptene special pentru păduchi cu dinții fini ( cu distanta dintre dinți de mai puțin de 0.3mm pentru a prinde păduchii mici) pentru a pieptăna parul. Funcționează mai bine pe parul umed dar poate fi folosit si pe parul uscat.

Pieptan Tratament impotriva paduchilor - tratament contra paduchilor pentru copii de la cu ulei pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation - Tratament impotriva paduchilor

Cum tratați păduchii

Pieptănarea parului umed este cea mai eficienta metoda de tratare a păduchilor. Poate fi folosit fără loțiuni medicamentoase, dar trebuie făcut in mod regulat si poate dura o lunga perioada de timp pana sa dispară toți păduchii.

–          Spălați parul cu șampon obișnuit. Folosiți balsam in abundenta ( acesta nu va îneca păduchii, dar ii va face mai ușor de îndepărtat).

–          Utilizați un pieptene cu dinții rari pentru a descurca parul.

–          Începeți cu partea din fata a scalpului si pieptănați parul de la rădăcina pana la vârfuri.

–           Examinați dinții pieptenelui de păduchi. Eliminații prin ștergerea sau spălarea pieptenelui.

–          Lucrați metodic prin par, secțiune cu secțiune, astfel încât tot parul sa fie pieptănat.

–          Clătiți balsamul de pe par si repetați procesul de pieptănare pe parul ud.

Alte tratamente împotriva păduchilor

Puteți folosi aer încălzit pentru a deshidrata păduchii si ouăle lor. Uscarea parului cu uscătorul funcționează împotriva oalelor, dar nu la fel de bine împotriva păduchilor eclozati.

Uleiul de arbore de ceai este unul dintre putinele ingrediente naturale ce s-au dovedit a fi eficiente. Alte remedii casnice, precum aplicarea de  oțet , alcool izopropilic, ulei de măsline, maioneza sau unt topit s-au dovedit a fi ineficiente.

Prevenirea păduchilor

Este dificil sa preveniți infestarea cu păduchi. Pieptănarea regulata, de exemplu, este cel mai bun mod de a găsi rapid păduchii.

Tinerea parului legat este de asemenea o metoda de prevenire utila. O coada de cal împletita împiedica păduchii sa se agate de firele de par. Pentru a prevenii infestarea in timp ce dorm acasă la prieteni, dați-le copiilor propria fata de perna.

Daca ii căutați cu ajutorul luminii naturale sau cu o lanterna, veți putea vedea mai mult. Chiar si așa puteți vedea păduchii destul de greu, cu excepția cazului in care sunt peste tot. Cea mai buna soluție este sa pieptănați parul deasupra unui prosop alb- păduchii si lindinile vor apărea imediat daca sunt acolo.

Fetele mele au parul lung, ondulat iar după 2, 3 pieptănari nu mai au nimic pe firul de par. Faceți pieptănarea cat mai plăcută pentru copilul dumneavoastră. Așezați copilul in fata televizorului cu o gustare in timp ce il pieptănați.

Amintiți-va sa ștergeți pieptenele după fiecare aplicare pentru a nu muta păduchii dintr-o parte a capului in alta.