Totul despre paduchi

Totul despre paduchi

Infestarea cu paduchi este alcatuita din doua parti: insectele vii, care sunt niste gandacei minusculi, fara aripi, de marimea unei seminte de susan si lindinile, ouale acestora, prinse de firul de par.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Paduchii (insectele vii) nu zboara si nici nu sar. Ei se tarasc.
Paduchii nu pot trai in absenta corpului uman mai mult de 24 de ore; ei sunt parazitari si supravietuiesc numai cu sangele din scalpul gazdei.

Cel mai des intalnit simptom il reprezinta senzatia de mancarime.
Daca nu inlaturati toti paduchii si toate lindinile de pe un cap infestat, este foarte probabil ca atat dvs, cat si copiii dvs sa va contaminati din nou.

Ouale de paduchi, numite lindini, sunt prinse de baza firului de par cu un ciment foarte puternic. Ele necesita caldura corporala pentru incubare. Sunt oua minuscule, de forma ovala, adesea de culoare alb-galbuie si foarte greu de observat. Lindinile eclozeaza in 7-10 zile, iar o femela paduche poate depune intre 3 si 5 oua/ lindini pe zi.

Parul murdar sau igiena deficitara nu au nimic de-a face cu contractarea paduchilor. (Ei pot chiar sa prefere parul curat!) Paduchii nu fac diferenta intre saraci si bogati; ei nu sunt confesionali.

Cainii si pisicile nu capata si nu transmit paduchi.
Daca o persoana din familia dvs are paduchi, exista o mare probabilitate ca si ceilalti sa aiba. Pana sa fie descoperiti, paduchii de cap au fost probabil prezenti cel putin 2 saptamani.