Totul despre acnee-cosuri, cauze, cum se diagnosticata

Acneea – cosuri

Ce este acneea?

Acneaa este o afecţiune a pielii, foarte des întâlnită, care este caracterizată prin comedoane (puncte negre şi able) şi vezicule cu puroi (pustule). De obicei apare la pubertate iar severitatea acesteia variază de la câteva zone pe faţă, spate şi piept, ceea ce mulţi adolescenţi vor întâlni la un moment dat, la o problemă mult mai serioasă care poate fi şi jenantă, poate slăbi încrederea de sine şi poate cauza cicatrici. În cazul majoritaţii tinerilor, ea se rezolvă spre sfârşitul anilor adolescenţei sau pe la începutul vârstei de douazeci de ani dar poate persista pentru mai mult timp la unii oameni. Acneea se poate dezvolta la unii oameni pentru prima dată spre sfârşitul vârstei de douazeci de ani sau chiar treizeci. Ocazional apare la copii mici.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Care este cauza acneei?

Glandele sebacee (care produc ulei) a oamenilor care au acne sunt sensibile în mod deosebit la nivelul sanguin a hormonului numit testosteron, care este prezent atât la bărbaţi, cât şi la femei. Acest lucru cauzează ca aceste glande să producă exces de sebum. În acelaşi timp, celulele moarte care acoperă porii nu sunt curaţate corespunzător şi blochează foliculii. Aceste două efecte duc la o acumulare de sebum, care produce puncte negre (unde se poate vedea un dop negru de sebum) şi puncte albe.

Bacteria acneei (cunoscută ca Propionibacterium acnes) este prezentă pe pielea tuturor, necauzând de obicei problem, dar, la cei predispuşi la acne, acumulările de sebum crează un mediu ideal în care aceste bacterii se pot înmulţi. Acest lucru declanşează infecţia şi formarea de vezicule roşii sau cu puroi.

Este acneea ereditară?

Acneea poate să apară la mai mulţi membri ai familiei, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că dacă părinţii au avut acnee, vei avea şi tu.

Cum arată acneea şi cum se simte?

Aspectul caracteristic al acneei este o combinaţie a următoarelor: piele uleioasa, puncte negre albe, pete roşii, coşuri galbene cu puroi şi cicatrici. Ocazional, se pot dezvolta pete mari şi sensibile sau chisturi care pot erupe şi elimina conţinutul lor sau se pot ameliora de la sine, fără a erupe.

Cum este diagnosticată acneea?

Acneea este recunoscută foarte uşor după apariţia veziculelor şi după răspândirea pe faţă, gât, piept sau spate. Cu toate acestea există diferite varietăţi ale acneei şi doar doctorul dumneavoastră va putea să vă spună ce tip aveţi după examinarea pielii. Cel mai întâlnit tip este „acne vulgaris”.