Tot ce trebuie sa stii despre Acneea comedoniana

Acneea comedoniana

Comedoanele sunt punctele colorate de pe piele,ce apar sub forma unor mici  umflături,de obicei pe fruntea și pe bărbia celor care suferă de acnee.O singură leziune reprezintă un comedon.

Comedoanele deschise sunt punctele negre;negre mai degrabă din cauza pigmentului de la suprafața pielii (melanină) decât din cauza murdăriei.

Comedoanele închise sunt punctele albe;porii sunt complet blocați de acestea.

Micromedoanele sunt atât de mici,încât nu pot fi văzute cu ochiul liber.

Macromedoanele sunt comedoane faciale închise care depășesc 2-3 mm în diametru.

Un comedon gigant este un tip de chist în care este vizibil un punct negru, de tipul unei deschideri în piele.

Comedoanele solare apar pe obrajii și pe bărbiile persoanelor în vârstă; se crede că sunt cauzate de expunerile îndelungate la soare,ce provoacă afecțiuni.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Ce este acneea comedoniană?

Comedoanele se formează când celulele care reglează funcția sebacee se înmulțesc,crescând astfel producția de sebum.Un comedon este format din substanța cumulată la nivelul pielii care blochează funcționarea glandelor sebacee și foliculul de păr.Este cunoscut,acum, faptul că comedoanele implică și inflamarea zonei afectate(vezi cauzele acneei).

Dezvoltarea comedoanelor poate fi favorizată de următorii factori:

-Activitatea excesivă a hormonului androgin, numit testosteron 5(DHT) ,din celulele pielii

-Nivelul scăzut de linoleat(sarea din acizii grași esențiali,acidul linoleic) din sebum, cauzează dezvoltarea și reduce protecția

-Citockinele proinflamatoare,precum interleukina 1(IL-1)și IL 8,produsă de celulele care reglează foliculul drept urmare a activării din naștere a sistemului imunitar

-Acizii grași compuși din sebum datorați bacteriei care provoacă acneea

-Suprahidratarea pielii înainte de menstruație,prin utilizarea cremelor hidratante sau într-un mediu umed

-Contactul cu anumite substanțe chimice incluzând alifiile uleioase precum izopropilul miristat,propilenul glicol și alți coloranți utilizați în prepararea cosmeticelor

-Ruperea foliculilor prin agresare,precum stoarcerea punctelor,spălarea dură,curățirile chimice sau tratamentele cu laser

-Fumatul-acneea comedoniană este mai des întâlnită la fumători decât la nefumători

-Anumiți factori de alimentație pot contribui la apariția acneei comedoniene,în special produsele lactate și mâncărurile cu un indice glicemic ridicat(zahăr li grăsimi)

Care este tratamentul pentru acneea comedoniană?

Dacă suferiți de acnee comedoniană,alegeți să folosiți cosmetice naturale,fără uleiuri în compoziție, și spălați-vă de două ori pe zi pe zonele afectate.Este de preferat să renunțați la fumat și să adoptați un stil de viață sănătos,ce include o dietă fără zahăr în exces,grăsimi și produse lactate.

Tratamentele comedolitice trebuie să fie aplicate o dată sau de două ori pe zi într-un strat subțire, pe întreaga zonă afectată.Poate dura mai multe săptămâni până să se observe schimbări majore.Tratamentul trebuie continuat pe termen lung(în unele cazuri pe parcursul mai multor ani).