Semne si simptome

Semne si simptome

Paduchii de cap pot cauza senzatia de mancarime si de scarpinat, insa cu toate acestea doar 60% din oameni au senzatia de mancarime. Mancarimea vine de la alergia provocata de saliva din muscatura paduchilor. Paduchii au o preferinta pentru scalp, in spatele urechilor si in ceafa, dar iubesc parul, asa ca pot fi gasiti in orice parte a capului.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi
Paduchii de cap sunt specifici capului uman si au nevoie de o gazda umana pentru a supravietui. Ei nu vor migra catre alte zone ale corpului dvs. Ei sunt paduchi de cap. Nu vor supravietui pe cainele sau pisica familiei.
Puteti observa adesea ouale paduchilor, numite popular “lindini”, pe firul de par. Ele arata ca niste mici fire albe de nisip si pot fi adesea confundate cu matreata. Ar trebui sa va axati pe inlaturarea manuala a tuturor paduchilor si lindinilor din cap. In vreme ce unele lindini pot sa nu mai fie viabile, a incerca sa stabiliti viabilitatea fiecarei lindini in parte fara o examinare sub microscop poate fi foarte dificila, iar timpul dvs ar fi consumat mai cu folos la inlaturarea completa a tot ce exista in cap. Aceasta este singura metoda garantata de a scapa de o infestare cu paduchi de cap.
Oamenii adesea confunda un scalp uscat sau matreata cu lindinile. O diferenta cheie o reprezinta aceea ca matreata zboara, in vreme ce lindinile raman lipite literalmente de firul de par si nu se vor misca daca suflati asupra lor. Lucruri precum reziduuri de produse de par sau mancare pot ramane prinse de firul de par si sa nu se miste. Tineti minte: lindinile sunt depuse doar pe o parte a firului de par si au o forma distinctiva de lacrima.

Cand controlati capul, exista sansa de a nu vedea paduchii din cauza ca acestia se deplaseaza cu foarte mare repeziciune. Veti observa insa lindinile, iar acestea sunt ceea ce ar trebui sa urmariti pentru a stabili daca aveti sau nu o infestare.

Desi este un lucru obisnuit ca ouale sa fie depuse la ¼ pana la ½ inchi de scalp (0.6 cm-1.3cm), in perioadele cu vreme mai calda ouale sunt in mod obisnuit depuse oriunde pe firul de par. Aceasta din cauza ca paduchii se misca mai liberi de-a lungul capului pe vreme mai calda. Din acest motiv, oamenii cred adesea ca primavara este sezonul paduchilor. Nu exista un anotimp al paduchilor.

Paduchii reprezinta o problema pe tot parcursul anului, insa ei sunt doar mai usor de observat pe vreme mai calda.