Rezistenta la insulina dupa la aparitia acneeai, cosurilor, punctelor negre sau a punctelor albe ?

Rezistenta la insulina este un factor care duce la aparitia cosurilor si a punctelor negre ?

Rezistenta la insulina si acneea

 Are rezistenţa la insulină vreo legătură cu acneea? Este una din cauzele principale ale acneei? Haideţi Să găsim răspunsurile aici.

Acneea este una dintre cele mai problematice afectiuni de care suferă oamenii de peste tot în lume. Deşi nu numai, afecţiunea este mai comună la femei şi adolescenţi. Acneea se manifestă prin apariţia unor coşuri mici, roşii răspândite pe toată suprafaţa feţei. Acneea poate avea cauze multiple, precum schimbări hormonale, dietă, stress, stil de viaţă necorespunzător, etc. Conform unor studii recente, s-a descoperit că acneea poate fi de asemenea declanşată de rezistenţa la insulină.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

 Ce este rezistenţa la insulină?

Înainte de a ştii dacă rezistenţa la insulină este sau nu o cauză a acneei, trebuie să ştim mai întâi exact ce este rezistenţa la insulină.Termenul de insulină este adesea asociat cu diabetul. Totuşi, rezistenţa la insulină poate de asemenea să conducă la multe alte disfuncţii/afecţiuni şi să declanşeze acneea. Se spune că o persoană suferă de rezistenţă la insulină dacă corpul nu răspunde la nivelul normal de insulină din corp. În acel caz, insulina nu este eficientă în a coborî nivelul de zahăr din sânge. Această afecţiune poate fi cauzată de câţiva factori precum dieta, stilul de viaţă sedentar, etc. Rezistenţa la insulinăm este unul din factorii care pot cauza acneea. Să aruncăm o privire mai în detaliu asupra acesteia.

Rezistenţa la insulină cauzează/determină apariţia acneea/acneei

Acneea este cauzată de producţia excesivă de sebum din piele. Sebumul este defapt un ulei care menţine pielea fină şi suplă. Suprafaţa uleioasă a pielii oferă un mediu favorabil pentru bacterii care determină apariţia coşurilor. Acumularea de celule moarte şi foliculi de păr într-o anumită zonă este de asemenea unul dintre motivele apariţiei acneei. Rezistenţa la insulină s-a dovedit a fi unul din factorii care duc la producţia excesivă de ulei în piele. Astfel, în mod indirect, conduce la apariţia acneei.

Pe de altă parte, nivelurile ridicate de insulină din corp se consideră că activează hormonii masculini la femei, de exemplu androgenul. Androgenul este prezent atât la bărbaţi cât şi la femei. Chiar şi în condiţii normale, hormonul poate declanşa acneea. De aceea, dacă nivelul de androgen creşte conduce la apariţia acneei la femei. Nivelurile ridicate de androgen cresc de asemenea şi producţia de sebum sau a uleiului de sub piele. Aşadar, în orice caz/oricum, rezistenţa la insulină s-a dovedit a fi una din cauzele acneei la bărbaţi şi femei.

Tratarea acneei

Tratarea cauzelor rezistenţei la insulină poate ajuta la tratarea acneei cauzată de aceasta. Precum am menţionat mai sus, o dietă bogată în carbohidraţi şi zahăr este una din cauzele principale ale rezistenţei la insulină. Aşadar, pentru a trata acneea, trebuie să ai o dietă săracă în carbohidraţi rafinaţi şi zahăr. Alimente precum pâinea albă, paste albe, orez alb, etc. trebuie evitate.

Cum stilul de viaţă sedentar  măreşte de asemenea riscul de rezistenţă la insulină este esenţial să adopţi practicarea unor exerciţii în fiecare zi. În al treilea rând, dacă o afecţiune este determinată de obezitate, trebuie să scazi în greutate mai întâi printr-o dietă corespunzătoare şi un regim de exerciţii. De asemenea trebuie menţionat că rezistenţa la insulină poate fi cauzată şi de vreo boală şi afecţiune…………, care necesită tratament imediat.

Acneea poate fi tratată cu ajutorul medicaţiei, remediilor de casă/naturiste, precum şi prin schimbarea stilului de viaţă. Totuşi este esenţială consultarea unui doctor şi aflarea cauzei exacte a acneei înainte de a căuta orice metodă de tratament.  Cu bine!