REAPARITIA PADUCHILOR IN MAREA BRITANIE SI ROMANIA – SOLUTI PENTRU PADUCHI SI OUALE LOR SI TRATAMENT PENTRU PADUCHI LA COPII – CEL MAI BUN TRATAMENT PENTRU PADUCHI SI SOLUTI PENTRU PADUCHI

Reapariția păduchilor in Marea Britanie - Soluti pentru paduchi si ouale lor si tratament pentru paduchi la copii - cel mai bun tratament pentru paduchi si Soluti pentru paduchi

Pe vremea când eram copil, in anii 1950, in Marea Britanie păduchii erau frecvent întâlniți. Pe atunci însă  lucrurile de acest gen erau tratate altfel. O asistenta medicala  vizita cu regularitate scoală noastră . Misiunea ei era sa verifice daca sunt copii infestați cu păduchi si sa ii izoleze.

Din păcate ,am făcut si eu parte odată dintre acești copii.

Pe atunci o astfel de infestare, oricât de mica ar fi fost, era îngrozitoare. Erai trimis acasă de la scoală si nu aveai voie sa te întorci pana când nu scăpai definitiv de păduchi. Acest lucru era un chin pentru familiile obișnuite care trebuiau sa facă tot posibilul sa curețe complet parul copiilor. Când am avut eu păduchi, mama a decis sa-mi tundă parul foarte scurt si sa-l mențină așa pana când am fost destul de mare pentru a avea un cuvânt de spus in aceasta problema.

Când mama a început sa-mi curate parul folosea un pieptene des pe care noi l-am numit “pieptenele salvator”. Deși lindinile erau foarte mici, se prindeau de firul de par. Mama îmi pieptăna parul ore in sir, pana când păduchii cădeau pe ziarul așezat sub cap; după care ii strivea cu marginea pieptenelui.

Pe atunci, exista un produs  ce trebuia aplicat pe par si omora toți păduchii. Acest produs făcea parul foarte gras si urat mirositor, iar toata lumea își dădea seama ca ești “păduchios”.

Scapa de paduchi si oaule lor

 Ce sunt păduchii?

Păduchii sunt paraziți umani care se hrănesc cu sânge uman .  Aceștia exista încă de la începutul lumii. Păduchii pot trai pe o ființa umana, sau pe o gazda, aproximativ 30 de zile, dar nu pot supraviețui mai mult de 24 de ore fără gazda. Acest lucru înseamnă ca păduchii au nevoie de tine si nu vor ceda fără lupta.

Scapa de paduchi si oaule lor

Un păduche femela depune 3-5 oua pe zi. Este nevoie de 7-10 zile ca ouăle sa se clocească si încă 7-10 pentru păduche sa se maturizeze și șa depună alte oua.

Scapa de paduchi si oaule lor

Din fericire, a fost singura mea infestare cu aceste creaturi  oribile. Când eram adolescenta am lucrat la o grădinița de copii unde se pornise o infestare cu păduchi. Copilul ce ii infestase pe toți ceilalți, a fost luat acasă in weekend, dar a fost adus înapoi cu scalpul plin de păduchi si lindini.  Ne-am pus mânuși de cauciuc, au luat pieptanul pentru păduchi si am făcut același lucru pe care l-a făcut si mama mea când am avut eu păduchi. Am folosit si un produs numit Suleol-am aplicat pe parul copiilor si după câteva zile totul a revenit la normal. Desigur, copiilor nu le plăcea sa le aplicam produsul apoi sa-I pieptănam ore in sir, chiar daca am fost mai blânda decât asistenta de la vechia mea scoală.

Păduchii la copii din zilele noastre

Astăzi,  lucrurile s-au schimbat foarte mult: asistentele pentru păduchi au dispărut iar cadrele didactice nu mai  sunt obligate sa raporteze ca elevii au păduchi.  Acest lucru a permis însă reapariția păduchilor. Unele dintre produsele pe care le foloseam ani in urma pentru a scapă de păduchi nu mai au randament sau nu mai  sunt acceptate pe piața. Pieptănând parul cu un pieptene adecvat este in continuare cel mai bun mod de a lupta împotriva păduchilor. Însă, daca aplicați balsam pe parul vostru sau al copiilor, păduchii nu pot supraviețui, parul alunecos nefiind propice pentru păduchi.

Produsele mai recente, precum gelul de păduchi cu arbore de ceai de la Thursday Plantation,  sunt clasificate ca fiind sigure si eficiente.

Știu ca veți simți mâncărimi la nivelul scalpului numai citind acest articol, dar trebuie sa fiți conștienți de aceasta problema. Fără a știi despre ce este vorba, mulți adulți si copii pot fii infestați cu păduchi. Acest lucru înseamnă ca indiferent cat de curat ești, poți fii ghinionist. Cineva care are păduchi trebuie doar sa se apropie mai tare de tine, de exemplu in autobuz, si ai putea lua păduchi fără sa știi.

Prevenirea este întotdeauna mai buna decât vindecarea.

Daca aveti copii asigurați-va ca le verificați parul in mod regulat. In cazul in care au fost infestați , începeți sa le pieptănați parul pentru a rezolva problema rapid. De  asemenea:

–          Evitați contactul atât la scoală cat si acasă

–          Încercați sa nu spălați  des parul copilului, deoarece păduchii iubesc parul curat

–          Nu împrumutați niciodată îmbrăcăminte precum căciuli, eșarfe, uniforme sportive, caști de protecție, accesorii de par etc

–          Nu împrumutați niciodată piepteni, perii sau prosoape

–          Nu stați pe paturi, canapele sau scaune auto ce au fost in contact cu o persoana infestata

Daca copiii, familia sau dumneavoastră ați fost infestați cu păduchi nu va panicați. De obicei, păduchii sunt o pacoste, dar nu un pericol pentru sănătate.