Realitati despre acnee, cosuri si puncte negre – Cum afecteaza acneea femeile

Realităţi despre acnee

Acneea este o afecţiune care cauzează erupţii ale leziunilor pielii cunoscute ca fiind numite coşuri. Este cauzată de glandele sebacee ale pielii care produc prea mult sebum, o substanţă uleioasă, care duce la porilor obturaţi. Poate fi cauzată şi de producţia rapidă a bacteriei P. Acnes.

Aceste leziuni apar de obicei pe faţă, gât, piept şi umeri. Este cea mai întâlnită afecţiune a pielii. Deşi acneea nu este o ameninţare serioasă asupra sănătăţii, acneea severă poate duce la desfigurare sau cicatrizare permanentă.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Cum afectează acneea femeile?

Majoritatea tinerilor vor avea măcar câteva coşuri de-a lungul vieţii. Dar acneea tinde să afecteze bărbaţii şi femeile în moduri diferite. Bărbaţii tineri sunt predispuşi să sufere de o formă mai serioasă a acneei. La femeile tinere, acneea este întâmplătoare şi are legătură cu schimbările hormonale, cum ar fi ciclul menstrual.

Cu cât femeile îmbătrânesc, acneea se ameliorează. Dar unele femei au acnee pentru mulţi ani. Unele au acnee pentru prima dată la vârsta de 30, 40 de ani.

Pentru multe dintre femei, acneea poate fi o boală supărătoare. Femeile pot simţi depresie, pot fi nemulţumite de aspectul corpului sau neîncredere în sine. Dar nu trebuie să aştepţi ca acneea să se agraveze sau sa o laşi să-şi urmeze cursul. Astăzi, aproape toate cazurile de acnee pot fi rezolvate. Acneea poate fi, câteodata, prevenită. Discută cu doctorul sau dermatologul (un doctor care este specializat în tratarea afecţiunilor pielii) despre cum poţi ajuta la prevenirea acneei şi dacă tratamentul v-ar ajuta.

Care sunt diferitele tipuri de leziuni ale acneei?

Comedonul (puncte albe sau puncte negre). Comedonul este leziunea primară a acneei, care este un por obturat. Dacă porul obturat rămâne sub piele, este numit comedon închis şi formează o proeminenţă albă sau un punct alb. Punctele negre sunt comedoane care se deschid şi sunt apariţii negre pe suprafaţa pielii. Această culoare nu este cauzată de praf, ci de cum reacţionează aerul cu excesul de sebum.

Pustule sau coşuri. Pustulele sau coşurile sunt leziune ale acneelor care conţin puroi şi sunt roşii la bază.

Noduli. Aceştia sunt leziuni mai serioase ale acneei. Se localizează mai adânc în piele, sunt dureroşi, şi pot cauza cicatrici.

Chisturi. Ca şi nodulii, aceste leziuni se află adânc în piele, sunt dureroase, sunt umplute cu puroi şi pot cauza cicatrici.

Ce declanşeaza acneea la femei?

Multe lucruri pot declanşa acneea la femei:

Schimbări hormonale în timpul pubertăţii. În timpul pubertăţii, fetele au o creştere a hormonilor sexuali masculini numiţi androgeni. Această creştere determină glandele să se mărească şi să producă mai mult sebum.

Schimbări hormonale la adulţi. Ciclul menstrual este unul dintre cei mai comuni declanşatori ai acneei. Leziunile acneei tind să se formeze cu câteva zile înainte de ciclu şi se trec dupa ce ciclul este complet. Alte schimbări hormonale, cum ar fi sarcina sau menopauza, favorizează acneea la unele femei. Dar unele au acnee severa în timpul acestor perioade. Încetarea utilizării anticoncepţionalelor poate avea şi ea un rol.

Medicamente. Anumite medicamente, cum ar fi cele folosite pentru tratarea epilepsiei şi tipurilor de depresie.

Machiaj

Presiune sau fricţiune la nivelul pielii. Fricţiunea cauzată de căştile de protecţie sau rucsacuri pot agrava acneea.

Ereditatea. Dacă alte persoane din familia dumneavoastră au acnee, există o şansa mai mare ca şi dumneavoastră să aveţi.

Igiena precară cauzează acneea?

Este un mit că femeile au acnee din cauză că nu se spală destul. Spălarea şi exfolierea severă a pielii poate agrava acneea. Spălarea sebumului de la suprafaţă nu ajută foarte mult la prevenirea sau tratarea acneei, deoarece se formează sub piele. Cea mai bună metodă de a curăţa faţa este de a o spăla uşor de două ori pe zi cu un săpun uşor sau cu o loţiune de curăţare. Fiţi atenţi să îndepărtaţi machiajul făra a freca prea tare.

Stresul poate cauza acneea?

Stresul nu cauzează acneea. Dar, acneea poate fi o reacţie adversă a unor medicamente folosite pentru tratarea stresului sau depresiei. Şi în unele cazuri, impactul social şi emoţional ale leziunilor acneei poate cauza stres. Discutaţi cu doctorul dumneavoastră dacă aveţi îndoieli.

Poate consumul de ciocolată sau de mâncăruri grase să cauzeze acnee?

În timp ce multe femei cred ca ciocolata sau mâncărurile grase cauzează acneea, experţii nu au descoperit o legătură între dietă şi acnee. Mâncarea tinde să aibă un efect minor asupra acneei la majoritatea oamenilor. Dar, este important să aveţi o dietă sănătoasă pentru a fi sănătoşi.

Dermatologul vă poate prescrie Accutane, dacă alte tratamente nu funţionează. Acesta este un medicament care ajută la prevenirea cicatricilor şi care tratează afecţiunea activă. Dar, Accutane poate dăuna sarcinii. Este important să nu fiţi însărcinată sau să nu rămâneţi însărcinată pe parcursul tratamentului. Trebuie să folosiţi două metode de contracepţie în acelaşi timp. Acest lucru se face cu o lună înaintea tratamentului, în timpul tratamentului, şi pentru o lună întreagă după încetarea lui. Discutaţi cu dermatologul despre când este bine să rămâneţi însărcinată. O altă reacţie adversă a acestui medicament poate include uscăciunea ochilor, mâncărimi, schimbări de dispoziţie şi schimbări la nivelul sanguin şi ficatului. Împreună cu dermatologul puteţi decide dacă medicamentul este potrivit pentru dumneavoastră, bazându-vă pe avantaje şi dezavantaje. Folosiţi orice medicament prescris doar aşa cum vi s-a spus. Luând mai multe medicamente decât trebuie poate înrăutăţi acneea sau sănătatea dumneavoastră, în general. Întrebaţi doctorul ce să faceţi dacă aţi sărit peste o doză.

Unele chisturi mari nu răspund la medicaţie şi s-ar putea să fie nevoie să fie drenate sau îndepărtate. Dermatologul dumneavoastră este singurul care ar trebui să le dreneze sau să le îndepărteze. Nu ar trebui niciodată să încercaţi să le drenaţi sau să le îndepărtaţi storcându-le sau strângându-le.  Aceaste pot duce la infecţie, să înrăutăţească acneea sau să cauzeze cicatrici.

În mare, dacă nu vedeţi o schimbare a pielii în şase pâna la opt săptămâni, discutaţi cu doctorul despre tratament.

Pot pilulele contraceptive să ajute la tratarea acneei?

Pentru femeile care au erupţii în perioada ciclului menstrual, unele pilule anticoncepţionale pot ajuta. Studiile au arătat că aceste pilule pot curăţa acneea încetinind glandele sebacee prea active în piele. Câteodata, pentru a trata acneea la femeile adulte, anticoncepţionalele sunt folosite împreună cu alt medicament numit spironolactonă. Acest tratament scade nivelul de hormon androgen din corp. Androgenul stimulează glandele sebacee ale pielii. Reacţiile adverse ale acestul medicament includ menstruaţie neregulată, sensibilitate a sânilor, durerre de cap şi oboseală. Spironolactona nu este un tratament potrivit pentru toţi pacienţii.

Când este folositâ chirurgia împotriva cicatricilor cauzate de acnee?

Dacă aveţi cicatrici, dermatologul dumneavoastră poate sugera chirurgia pentru a ajuta la tratarea leziunilor provocate de acee şi pentru a îndepărta cicatricile. Un laser poate remodela ţesutul cicatrizat şi să reducă roşeaţa. Dermabraziunea este o forma de operaţie care îndepărtează cicatricile de suprafaţă şi reduce adâncimea cicatricilor profunde. Altă opţiune este să se transfere grăsime dintr-o parte a corpului, în faţă. În unele cazuri, un singur tratament poate ajuta cicatricile. Dar pentru rezultate pe termen lung, sunt necesare mai multe. Există şi tratamente locale pentru cicatricile provocate de acnee.

Terapia fotodinamică este un tratament nou împotriva acneei. Începe cu microdermabraziunea cu lumină. Aceasta este folosită pentru a înlătura celulele moarte de pe suprafaţa pielii. După, pe piele se pune un acid pentru 30, 60 de minute. După această perioadă, acidul este îndepărtat. Spre sfârşit, piele este tratată cu un laser. Acest tratament este înca studiat, dar se pare că dă rezultate pozitive şi pe termen lung.

Cum pot ajuta la prevenirea acneei şi cicatricilor provocate de acnee?

Puteţi ajuta la prevenirea erupţiilor acneelor şi cicatricilor având grijă de pielea dumneavoastră:

Curăţaţi-vă pielea uşor cu un săpun sau o loţiune de curăţare delicată de două ori pe zi – o dată dimineaţa şi o dată seara. Ar trebui să curăţaţi uşor pielea şi după exerciţiile dificile. Evitaţi săpunurile puternice sau tampoanele dure de curăţare. Exfolierea severă a pielii poate înrăutăţi acneea. Spălaţi-vă întreaga faţă de sub obraji către păr şi clătiţi complet. Îndepărtaţi machiajul uşor cu un săpun delicat şi apă. Întrebaţi doctorul înainte de a folosi un astringent.

Spălaţi-vă pe cap în mod regulat. Dacă părul dumneavoastră este gras, ar trebui să-l spălaţi mai des.

Nu strângeţi sau spargeţi leziunile provocate de acnee. Acest lucru poate cauza cicatrici.

Evitaţi arsurile solare. Multe medicamente care sunt folosite pentru tratarea acneelor vă pot predispune la arsurile solare. Mulţi oameni cred ca soarele ajută acneea, pentru că roşeaţa de la arsuri fac ca acneea să fie mai puţin vizibilă. Dar, prea mult soare poate mări riscul de cancer de piele şi îmbătrânire prematură a pielii. Când veţi fi afară, folosiţi cremă cu factor protecţie solară 15. Deasemenea, încercaţi să staţi la umbră cât de mult puteţi.

Alegeţi machiaj şi produse pentru îngrijirea părului care sunt anti – comedoane şi anti – acneice. Aceste produse au fost făcute în aşa fel încât să nu producă acnee. Ar trebui să folosiţi şi produse care nu conţin ulei.

Evitaţi lucruri care fricţioneaza pielea cât de mult puteţi, cum ar fi rucsacurile sau echipamentele sportive.

Discutaţi cu doctorul dumneavoastră despre ce metodele de tratament vă poate ajuta acneea. Luaţi medicamentele aşa cum au fost prescrise. Asiguraţi-vă că spuneţi doctorului dacă credeţi că medicamentele pe care le luaţi pentru alte probleme de sănătate înrăutăţesc acneea dumneavoastră.

Este rozaceea acelaşi lucru cu acneea?

Rozaceea este o problemă obişnuită a pielii, cunoscută des ca „acnee adultă”. Femeile cu tenul alb şi care sunt la menopauză sunt predispuse sa aibă rozacee. Rozaceea este deasemenea ereditară. Cauzează roşeaţă în părţile centrale ale feţei şi coşuri. Vasele sanguine de sub pielea de pe faţă se pot mări şi să pot vedea, prin piele, ca nişte linii mici, roşii. Pielea se poate umfla şi se poate simţi ca caldă.

Femeile cu rozaceea nu prezintă aceleaşi leziuni pe care le-am văzut la acneea obişnuită. Ele pot avea pielea înroşită, când le este cald, când beau alcool sau băuturi calde, sau mănâncă mâncăruri iuţi. Înroşirea face în aşa fel încât piele să fie roşie. În cazurile mai severe, roşeaţa nu trece. Ochii se pot umfla şi nodulii din piele pot fi dureroşi.

Poţi ajuta la ţinerea sub control a rozaceei, ţinând cont de lucrurile care cauzează erupţia ei. Încercaţi să evitaţi sau sa limitaţi aceşti declanşatori cât de mult puteţi. Deasemenea, loţiunile sau gelurile cu antibiotic pot ajuta. Câteodată, veţi fi nevoiţi sa luaţi antibiotice. Dermatologul dumneavoastră vă poate trata cu operaţia cu laser. Dacă credeţi că aveţi rozaceea, discutaţi cu doctorul dumneavoastră despre aceste tratamente.