RATAMENTE IMPOTRIVA PADUCHILOR DIN CAP SI OUALE LOR IN TIMPUL SARCINII – SOLUTIE CONTRA PADUCHILOR DE CAP — GEL DE PADUCHI CU ARBORE DE CEAI (TEA TREE OIL)

Tratamente impotriva paduchilor din cap si ouale lor in timpul sarcinii - solutie contra paduchilor de cap -- gel de paduchi cu arbore de ceai (tea tree ) de la Thursday Plantation

In timp ce produsele fără rețeta si remediile prescrise împotriva păduchilor sunt eficiente, femeile însărcinate ar trebui sa evite folosirea acestor produse pentru a nu afecta sănătatea copilului nenăscut. De fapt, Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor contraindica utilizarea produselor împotriva păduchilor in timpul sarcinii. Însă, din moment ce păduchii nu dispar singuri, tratamentul este necesar pentru a distruge acești paraziți si ouăle lor.

Înainte de apariția produselor împotriva păduchilor, singura metoda de a scapă de aceștia era sa-I îndepărtezi cu mana. Aceasta metoda încă este utilizata, dar este o pierdere de timp. Pieptenii pentru păduchi au dinți foarte fini ce pot îndepărta atât păduchii cat si ouăle lor.

Tratamente impotriva paduchilor din cap si ouale lor in timpul sarcinii - solutie contra paduchilor de cap -- gel de paduchi cu arbore de ceai (tea tree ) de la Thursday Plantation

Conform doctorului Alan Greene, profesor de pediatrie de la universitatea Stanford, folosind un uscător cu aer cald pe par timp de 15 minute înainte de deparazitare poate îmbunătăți eficacitatea acestui tratament. Combinația dintre aerul cald si pieptănare se poate face de 2 ori pe zi, o data dimineața si o data seara.

 Putem ucide păduchii prin sufocare, stopandu-le alimentarea cu aer. Femeile însărcinate pot aplica o substanța groasa, uleioasa pe cap, precum  vaselina , împotriva păduchilor. Tratamentul trebuie lăsat pe cap timp de 8 ore sau mai mult si apoi parul se spală. Unele femei aplica substanța pe par înainte de culcare, lăsând păduchii sa se sufoce pe timpul nopții. Câteodată, parul nu se curata imediat, si poate dura chiar o săptămâna pana se elimina complet substanța uleioasa din par.

Conform doctorului Greene, o soluție inventata si promovata de  Packard Children’s Health Services Pediatric Hotline la Stanford poate fi eficienta in îndepărtarea păduchilor. Aceasta soluție este făcută din 3 linguri de ulei de măsline, 1 lingura de ulei de arbore de ceai de la Thursday Plantation, 1 lingurița de rozmarin sau ulei de eucalipt si o cantitate mica de șampon. Acest amestec trebuie aplicat pe par si lăsat jumătate de ora. Sunt necesare câteva clătiri pentru a elimina complet amestecul din par.

 Unele medicamente împotriva păduchilor pot fi sigure in timpul sarcinii, daca îndeplinesc anumite condiții, conform CDC. Femeile însărcinare care folosesc produse împotriva păduchilor ar trebui sa consulte un medic mai întâi, si ar trebui sa încerce si alte metode de tratare. Medicamentele sugerate de medic pot conține malation si permetrina.