Provoaca transpiratia acnee, cosuri, puncte negre sau puncte albe ?

Provoacă transpirația acnee ?

Multe persoane care efectuează exerciții fizice viguroase se întreabă des dacă acneea poate fi provocată de transpirație. Aceasta se întâmplă deoarece gândesc că transpirația tinde să agraveze problema lor acneică. Haide-ți să aflăm dacă cineva poate dezvolta acnee datorită transpirației parcurgând următorul articol.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Una dintre cele mai mari nenorociri ale pubertății este acneea. Fața ta curată și moale ca a unui bebeluș este atacată de acneea respingătoare și dureroasă. Acesta este un chin inevitabil al creșterii prin care trebuie să trecem. Acneea nu este cauzată de un singur factor. Sunt mulți factori care duc la aceste erupții inestetice de pe fața cuiva. Producția în exces de ulei a pielii, infecții bacteriene, hormoni, toxine în sânge, pori înfundați, etc. sunt unele din cauzele comune ale acneei. Dar sunt mulți oameni care cred că erupțiile acneice pot fi cauzate datorită transpirației. Dacă ești unul dintre sceptici care nu sunt siguri că aceasta poate fi cauza, articolul Buzzle te va ajuta să te lămurești în privința transpirației ce provoacă acnee.

Este transpirație bună pentru piele?

Corpul omenesc are două feluri de glande sudoripare. Glandele ecrine se găsesc în tot corpul omenesc și ajută la reglarea temperaturii corpului. Cum transpirația este controlată de creier în hipotalamus, orice creștere a temperaturii interne, provoacă glandele ecrine să producă transpirație. Alt tip de glande sudoripare includ glandele apocrine. Aceste glande sunt prezente doar în zona axilară și în zona ombilicală. Aceste glande funcționează doar când sunt stimulate sau sub stres. Cum devine transpirația bună pentru piele? Ei bine transpirația conține apă, clorură de sodiu și de potasiu într-o oarecare măsură. Dar când transpiri îți deschizi porii din piele. Aceasta te ajută să transpiri. Când transpiri, apa aduce toxinele și mizeria în porii din piele. Așadar, desfundă porii din piele într-o oarecare măsură și detoxifică pielea. Dar trebuie să fi observat, în unele cazuri, transpirația tinde să agraveze stările acneice și chiar eczemele. Haide-ți să aflăm dacă transpirația este un prieten sau un dușman mascat.

Poate provoca transpirația acnee?

Mulți oameni care fac exerciții fizice sau muncă fizică, transpiră mult. În special când cineva pășește afară în soarele fierbinte într-o zi secetoasă. O transpirație bună te va ajuta cu siguranță să îți deschizi porii și să spele mizeria de pe piele. Dar o transpirație excesivă poate înrăutăți situația. Când cineva transpiră, ar trebui să se curețe imediat. Altfel, ar putea începe să se blocheze pori deja larg deschiși. Te întrebi cum? Lasă-ma să explic.

Câns transpiri, pielea ta devine umedă. Această piele umedă atrage praful și mizeria care încep să se lipească de pori. Când aceasta se întâmplă, pori încep să se înfunde și uleiul secretat de piele se asigură că mizeria se lipește de porii tăi. Odată ce se evaporă, lasă în urmă toată mizeria și praful, precum și bacterii pe suprafața pielii tale. Dacă nu îți speli fața cu un săpun de față și cu apă, porii rămân blocați. Iar în final, ziua următoare, acnea te va saluta.

De multe ori, oameni dezvoltă acnee mecanică. Aceasta este o formă a acneei care se dezvoltă datorită frecări pielii de haine sau de echipamentul de sport. Aceasta înseamnă frecarea continuă a pielii de o curea, bandă, fibre sintetice sau căști și suporți pentru umeri, împreună cu transpirația poate duce la acneea mecanică. Pielea nu este în stare să transpire sub îmbrăcămintea sintetică sau sub un material de care se freacă. Ei încep să transpire, și căldura în plus, presiunea și frecarea îi fac vulnerabil la acnee. Acest tip de acnee se poate dezvolta la orice vârstă și oricând. Poate să apară nu numai pe față, dar și pe umeri, spate, talie, picioare, sub brațe sau în zona inghinală.

Deci provoacă transpirația acnee? Răspunsul este: da. Duce la acnee și permite murdăriei și prafului să se lipească de pielea ta. Dar transpirația ajută să îți curețe  pielea până la un anumit punct. Deci trebuie să fie un echilibru între transpirația bună și tranpirația excesivă. Dacă tinzi să transpiri mult, asigură-te că îți cureți fața sau faci baie frecvent. Persoanele expuse la acnee mecanică, cum ar fi muzicieni, sportivii, etc. ar trebui să poarte echipament special sau materiale din bumbac. Nu purtați centuri, benzi sau căști pentru perioadă lungă. Un pic de igienă te va asigura că tranpirația nu va duce la erupții acneice