PREVENIREA UNEI REINFESTARI CU PADUCHI SI OUALE LOR

PREVENIREA UNEI REINFESTARI CU PADUCHI

 

1.Incercati sa evitati contactul ‘cap la cap’ cu alte persoane.Acest lucru se poate intampla in timpul programului de scoala,in timp ce faceti sport sau cand dormiti la altcineva.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

2.Evitati contactul cu alte haine, produse personale de curatenie sau cu patul altei persoane care a intrat in contact cu paduchi.Paduchii pot sta in viata chiar si 1-2 zile fara o gazda propriu-zisa,dar e bine sa fim prevazatori.Pt a ajuta la prevenirea transmiterii evitati:

  • Impartirea cu altcineva a palariilor,a bentitelor de par,esarfelor,hainelor si uniformelor de scoala.
  • Impartitul pieptenelui,periei sau prosoapelor.Inmuiati toti piptenii,periile si prosoapele in apa mai fierbinte de 130 de grade pt 10 minute pt a le dezinfecta.
  • Folosirea paturilor,canapelelor,pernelor sau animalelor impaiate ale altor persoane care au intrat in contact cu paduchii.

3.In mod regulat spalati hainele,prosoapele si lenjeriile in apa fierbinte si uscati-le cu un jet de aer fierbinte.Folositi apa mai firbinte de 130 de grade.Daca acestea nu pot fi uscate cu jet de aer fierbinte,sigilati-le intr-un sac de plastic pt doua saptamani.

4.Aspirati podeaua sau orice alta suprafata (cum ar fi canapeaua).Daca e posibil,folositi un aspirator cu filtru HEPA si asigurati-va ca toti paduchii sunt aspirati.