Paduchii – Simptomele infestarii cu paduchi

Paduchii

Paduchii sunt insecte parazite care pot fi gasite pe capul sau corpul uman. Ei supravietuiesc hranindu-se cu sange uman. Paduchii care se gasesc pe o parte a corpului sunt diferiti de ceilalti. Cele trei tipuri de paduchi care traiesc pe oameni sunt paduchii capului, paduchii de corp (numiti si paduchi de haine) si paduchii pubieni (crabi).

  Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Simptomele infestarii cu paduchi include :

  • mancarime intensa,
  • iritatie
  • lindini vizibili (oua de paduchi) sau paduchi tarandu-se

Paduchii se raspandesc in general prin contact persoana la persoana. Cainii, pisicile sau alte animale de companie nu raspandesc paduchii umani. Paduchii se misca tarandu-se. Ei nu pot sari sau zbura. Daca iei paduchi, exista tratamente si cu prescriptie si fara prescriptie medicala.

Paduchii capului

Paduchii capului sunt insecte parazite fara aripi. Ei traiesc pe capul uman si se hranesc cu sange. Un adult este aproape de marimea unei seminte de susan. Ouale, numite lindini, sunt chiar mai mici, aproximativ de marimea unui nod de ata. Paduchii si lindinii sunt mai usor de detectat la linia gatului si in spatele urechilor.

Paduchii capului sunt foarte contagiosi. Contactul apropiat sa imprumutul obiectelor pesonale ca palariile, periile de par sunt un risc.  Copii intre 3 si 11 ani si famiile lor iau paduchi cel mai des.  Igiena personala nu are nimic de-a face cu infestarea cu paduchi. Paduchii capului nu raspandesc boli.

Simptomele sunt:

  • senzatia de gadilat in par
  • mancarimi frecvente
  • rani de la scarpinat
  • iritabilitate si dificultati la domit. Paduchii capului sunt cel mai activi noaptea

Tratamentul pentru paduchii capului este recomandat personelor cu infestari active. Toti membrii familiei si alti apropiati ar trebui de asemenea verificati. Oricine are o infestatie activa trebuie sa se trateze. Oamenii infestati perecum si cei care dorm in acelasi pat cu ei trebuiesc tratati in acelasi timp.