Paduchii pubieni Ce sunt paduchii pubieni? Cum se transmit paduchii pubieni? Unde traiesc si cum cresc paduchii pubieni?

Paduchii pubieni

Ce sunt paduchii pubieni?

Paduchii pubieni sau paduchii lati sunt cunoscuti drept Phthirus publis. Acestia sunt cel mai des intalniti sub denumirea de paduchi lati, datorita corpului lor scurt si lat (in jur de 1 mm) si a ghearelor frontale mari.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Cum se transmit paduchii pubieni?

Paduchii pubieni sunt transmisi prin contact direct si prin contact sexual. Ei au devenit o aparitie rara in tarile dezvoltate o data cu raspandirea obiceiului de a rade parul pubian.

IMG_0636

Unde traiesc si cum cresc paduchii pubieni?

Paduchii sunt cel mai adesea gasiti in parul pubian, insa se pot raspandi si in alte zone ale corpului acoperite cu par, inclusiv inspre subrat, barba, in parul de pe piept si coapse. Si genele pot sa fie infestate. Ghearele frontale mari le permite sa apuce parul mai aspru din zonele inghinala, perianala si axiala. Asemenea altor tipuri de paduchi, ei isi folosesc cavitatea bucala pentru a suge sange si, in acelasi timp, injecteaza o saliva care provoaca mancarimi. Paduchii pubieni nu pot supravietui mai mult de o zi fara a se hrani de pe urma gazdei.

Urme mici de sange sunt, uneori, observate pe lenjeria de corp, iar paduchii pubieni se pot vedea miscandu-se prin parul pubian. Mici pete de sange sau urme de muscaturi pot fi remarcate in zona inghinala.

Daca aveti paduchi pubieni, luati in considerare urmatoarele lucruri:

-este important a aplica gelul pe toate partile corpului acoperite de par, de la gat la genunchi, in afara de pleoape si scalp.

-gelul antiparazitara este mai usor de aplicat la dus

-frictionati energic si lasati sa actioneze timp de 5 minute

-limpeziti bine si uscati cu un prosop

-orice lindini ramase (mici puncte albe agatate de firul de par) ar trebui indepartate prin folosirea unui pieptene cu dinti apropiati

-reaplicarea gelului se recomanda a se face doar dupa 7 zile

-gelul antiparazitar nu trebuie aplicat in apropierea ochilor. Paduchii si lindinile pot fi indepartati prin folosirea unor pensete fine.

-partenerii sexuali trebuie sa se trateze, de asemenea, chiar daca pretind ca nu exista mancarimi si nu par a fi infestati

-este posibil sa riscati infectii cu transmitere sexuala mai serioase. Este recomandabil sa faceti o vizita doctorului dumneavastra sau la o clinica cu un astfel de specific, pentru un consult.