Paduchii -numiti si paduchi miscatori

Paduchii -numiti si paduchi miscatori

Paduchii pot provoca mancarimi,pierderea parului si scabie si sunt gasiti de obicei in jurul urechilor,capului, gatului si tartitei.Sunt vizibili cu ochiul liber.Ranile pot fi raioase si pielea ingrosata,uscata si solzoaza.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Paduchii,ca si acarienii,sunt in general considerati gazda specifica si au nevoie de un cobai pentru a supravietui.Cel mai intalnit este puricele subtire  Gliricola porcelli(intre 1 si 1.5 mm)si cel mai rar puricele oval Gyropus ovalis( intre 1 si 1.2 mm).Acestia sunt insecte aplatizate,fara aripi ,considerati paduchi care ciupesc;jupuiesc pielea pentru a obtine lichid. Puricii Gliricola porcelli sunt slab colorati(de la alb la galben pal),insecte care pot fi vazute usor miscandu-se prin blana,aproape de piele si in infestatii grele in jurul ochilor.A treia specie de paduchi,Trimenopon hispidium,este foarte rara;infestatiile usoare pot fi omise;infestatiile grele pot cauza alopecie si un strat dur cauzat de scarpinarea excesiva.

Paduchii isi parasesc rar gazdele vii,transferul realizandu-se prin contactul direct cu un alt cobai,de la asternuturi sau ustensile contaminate  sau de la o persoana care a avut recent un animal infestat,transferandu-se astfel paduchii sau oualele de pe haine sau persoana, la cobai.Materialele folosite la culcusul animalului,care nu au intrat in contact cu cobaiul,precum fanul sau talasul,nu va contine paduchi.Cei care vor suferi mai mult vor fi indivizii tineri sau cei slabiti.