Paduchii : noutati despre sanatatea scalpului – Simptomele infestarii cu paduchi

Paduchii : noutati despre sanatatea scalpului 

Paduchii sunt insecte parazite care isi fac cuib in parul uman. Cel mai des ei infesteaza parul din varful capului, genele si sprancenele. Frecvent apar la copiii mici aflati in institutii de ingrijire a copilului dar se asemenea se raspandesc des la membrii familiei de acasa ai acestor copii.

Desi parintii sunt adesea ingrijorati de un diagnostic de paduchi, a avea un copil cu paduchi nu indica o igiena precara sau obiceiuri proaste referitoare la curatenie. Este doar o insecta care se raspandeste usor printre copii. Este bineinteles usor de tratat iar despre paduchi nu se stie ca ar putea transmite alte boli.

  Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Simptomele infestarii cu paduchi

La inceput infestarea cu paduchi nu produce simptome, iar cea mai buna metoda de a-i detecta este inspectarea cu atentie a scalpului copilului. Paduchii sunt micuti, dar privind cu atentie de obicei se pot vedea, ei sau ouale lor, numite lindine, aflate la radacina firului de par.

Cand paduchii dau simptome, mancarimea este cea mai comuna. Poate sa apara si o usoara senzatie de miscare in par, iritabilitate sau insomnii noaptea. Pot aparea si rani pe cap din cauza scarpinarii constante daca nu se face tratament pentru paduchi.