Paduchii de gene – Ce sunt paduchii de gene? Tipuri de paduchi -Simptome ale paduchilor de gene

Paduchii de gene

Stiati ca genele sunt vulnerabile la infestarea cu paduchi? Paduchii sunt insecte mici care traiesc pe scalp, dar ocazional se gasesc si in sprancene si gene. Pentru ca paduchii de cap se raspandesc usor de la o persoana la alta, cazurile sunt intalnite mai ales in scoli, afectand toate grupurile socio-economice. Stiti cum sa detectati paduchii de gene?

IMG_0636

 

Ce sunt paduchii de gene?

In timp ce pauchii nu sunt periculosi, se intampla sa fie extrem de enervanti si contagiosi. Paduchii sunt insecte fara aripi care se hranesc cu sangele si pielea oamenilor. Un paduche adult se poate atasa de pielea din jurul genelor si apoi sa depuna oua, sau lindina. Lindina este atasata de firul parului insusi si ouale se clocesc 6-10 zile mai tarziu.

Tipuri de paduchi

Varietatea de paduchi este categorizata in functie de forma si zona infestarii.

– Pediculosis capitis: aceasta forma de paduchi se gaseste de obicei pe cap. Are un corp alungit si este cel mai comun organism printre infestarile cu paduchi ale copilariei.

– Pediculosis corporis: asemanator cu pediculosis capitis, aceasta forma de paduchi infesteaza de obicei parul de pe corp, in particular de pe abdomen.

– Pediculosis pubis: acesti paduchi au un corp ca de crab si se afla in regiunile pubiene, la baza parului pubian. Infestarea cu paduchi pe gene si pleoape este o manifestare a infestarii cu paduchi pubieni.

paduchi

Simptome ale paduchilor de gene

Cel mai evident simptom de infestare cu paduchi este mancarimea. Oamenii cu paduchi de gene pot manifesta urmatoarele simptome:

– mancarime brusca si extrema a marginii pleoapei

– se pot simti bolnavi sau obositi

– febra redusa

– mici pete rosii iritate de la muscaturile paduchilor

– lacrimare

– roseata a ochilor

– conjunctivita

Diagnosticul paduchilor de gene

Doctorul va fi capabil sa puna diagnosticul de paduchi de gene folosind un biomiscroscop cu lampa sa examineze ochii. Sub o marire puternica, paduchii precum crabii pot fi vazuti la baza genelor. In mod interesant, corpurile lor apar clar incat la prima vedere doctorul poate doar sa vada sangele curgandu-le prin corpuri.

Ce ar trebui sa stiti despre paduchii de gene

Desi presupunerile nu ar trebui niciodata facute, este important sa ne amintim ca infestarea cu paduchi a genelor si pleoapelor este o manifestare a infestarii cu paduchi pubieni. Infestarea recurenta cu paduchi de gene la copii poate indica un abuz sexual.