Paduchii de cap sunt daunatori?

Paduchii de cap sunt daunatori?

Paduchii de cap sunt rareori daunatori,si nu sunt cunoscuti ca si transmitatori de agenti infectiosi.Cu toate acestea,nu ar trebui considerati o problema medicala grava sau ca ar periclita sanatatea publica.

Paduchii de cap pot fi o problema impovaratoare datorita discomfortului cauzat;miscarea lor continua si reactiile organismului uman la muscaturile lor  cauzatoare de mancarimi si insomnii.Saliva paduchelui si materiile fecale ale acestuia poate sensibiliza inca si mai mult omul la muscaturi ajungand la agravarea iritatiei si la cresterea posibilitatilor de a se instala o alta infectie datorita scarpinarii in exces.Reactiile alergice la saliva paduchelui tind sa fie minore si trecatoare.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Cele mai multe dintre infestarile cu paduchi de cap nu au nicio manifestare in prima faza dupa care devin sesizabile(datorita mancarimilor) dupa cateva saptamani iar apoi nu mai este prezenta nici un simptom timp de o luna sau doua.O persoana infestata la nivel cronic cu paduchi de cap este posibil sa nu mai intampine alte iritatii sau mancarimi fata de o persoana sanatoasa.

Cel mai mare prejudiciu asociat paduchilor de cap rezulta datorita utilizarii nercorespunzatoare a substantelor toxice sau caustic in scopul eliminarii paduchilor.Un numar mic de paduchi pe suprafata scalpului nu ar trebui sa reprezinte un motiv de alarmare ci mai degraba, ei reprezinta o oportunitate pentru parinti de a petrece mai mult timp impreuna cu copiii lor pentru a gasi si a elimina sau trata insectele suparatoare.

Accentul pus pe curatenie poate fi o metoda eficienta de a inlatura paduchii acest obicei aducand de asemenea si cateva beneficii psihologice si comportamentale in dezvoltarea copiilor.Datorita fricii nefondate,unii parinti au sugerat ca micutii lor sa fie mai retinuti in ceea ce priveste impartirea patului si a lenjeriilor sau a castilor pentru biciclete cu alti copii.

Cel mai mic risc de a dobandi paduchi prin intermediul acestor instrumente paleste insa in comparatie cu beneficiile pe care le aduce utilizarea de casti de protectie in fata pericolelor iminente la care sunt expusi copiii.