Paduchii de cap – Semnificatie si Identificare

Paduchii de cap

Semnificatie

Paduchii (Pediculus humanus capitis) se hranesc cu sange, in primul rand  pe capul copiilor. Infestarea cu paduchi de cap este numita pediculoza.  Din fericire, acestia nu transmit vreo boala, cu toate ca prezenta lor poate fi foarte deranjanta. Acesti paduchi injecteaza o saliva in gazda lor pe masura ce se hranesc pentru a preveni coagularea sangelui. Rezultatul este senzatia de prurit care, in cel mai bun caz, este suparatoare, iar in cel mai rau caz, poate duce la infectie din cauza zgarieturilor prea puternice. Oricine poate fi infestat. Prezenta paduchilor nu este rezultatul unei curatenii deficitare.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

 

Identificare

Paduchii adulti au aproximativ 1/8 inchi (3,5 mm) lungime, sunt de culoare gri, plati, si fara aripi. Picioarele lor sunt ca niste gheare, folosite la agatat pe firul de par. Acesti paduchi excreta sange partial digerat care poate aparea ca o “matreata neagra”. Ouale de paduchi, in mod curent denumite lindine sunt albe, ovale, de marimea capului unui ac de gamalie             (lungime de 1/30 inchi). Ele sunt prinse de par in apropierea pielii. Ouale care sunt localizate mai departe de ½ inchi de piele aproape intotdeauna au eclozat sau au murit.

Paduchii de cap, cu toate ca traiesc pe corpul, sunt usor de tratat. E necesara doar indepartarea paduchilor si oualor de pe cap. Nu vor supravietui foarte mult timp. Daca uiti de reclame si privesti studiile iti vei da seama ca poti scapa de ei relativ usor si cu costuri mici. Nu trebuie sa iti faci griji in privinta casei tale, a lucrurulor tale sau a hainelor. Paduchii de cap sunt o problema, dar problema poate fi gestionata.

Plosnitele sunt diferite. Pot aparea aproape oriunde in casa. Pot trai fara o gazda timp de un an. In comparatie cu paduchii de cap, pot fi eliminate, dar sunt mult mai greu si mult mai scump de tratat iar, de obicei necesita o anumita dezinsectie a casei care este costisitoare. Deseori mobila trebuie inlocuita. Daca te confrunti cu plosnite, iti recomand cu tarie sa apelezi la un serviciu de dezinsectie profesionist- chiar daca nu folosesti aceste servicii, ar putea sa iti ofere datele si informatiile de care ai nevoie.

Stiai ca paduchii  reprezinta cea mai comuna afectiune din scolile primare in afara binecunoscutei raceli?

Paduchii de cap reprezinta acei paraziti mici care ii pot da batai de cap fiecarui parinte, de fapt, se spune ca unul din patru copii de la scoala primara va avea paduchi la un moment dat.