Paduchii de cap (Pediculoza)

Paduchii de cap(Pediculoza)

Ce sunt?

Paduchii sunt insecte micute,care traiesc pe scalp si se tarasc pe par.

Paduchii au nevoie de sange uman pentru a trai,si mor in 24 de ore daca nu se hranesc.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Paduchii depun oua(lindini) care se agata de par aproape de scalp.Lindinii sunt ovali si cel mai adesea sunt vazuti in par,dupa urechi sau aproape de gat.

Paduchii eclozeaza din oua in 6 zile si pot depune mai multe oua dupa 10 zile.Paduchii de cap nu sunt un semn de lipsa de igiena si nu raspandesc boli.

Simptome

Cel mai raspandit simptom este mancarimea.

Cum se inmultesc?

Paduchii de cap se transmit prin contactul unui cap infestat cu altul.

Mai rar ei se pot transmite prin imprumutarea hainelor,pieptenilor,periilor,lenjeriilor de pat sau prin imprumutarea depozitelor unor persone care au avut paduchi.

Unii oameni fac asta pentru a fi siguri.

Verifica toti membrii familiei de paduchi.Trateaza-i pe cei care au impartit patul cu persoana infestata,si pe cei cu paduchi vii sau lindini.

Curata toate obiectele pentru par si asternuturile folosite de persoanele infestate.Spalarea,inmuierea sau uscarea obiectelor la temperaturi mai mari de 130 de grade  va omora orice urma de paduchi sau lindini.

Nu curatati in exces casa pentru ca paduchii se raspandesc doar prin contact de la un cap la altul.Concentati-va asupra obiectelor,hainelor,mobilei sau covoarelor care au intrat in contact cu capul persoanei infestate ,cu 24 -48 de ore inainte de tratament.Folositi un aspirator pentru covoare ,pentru scaunele din masina sau alte materiale sau obiecte tapitate.Nu folositi chimicale sau spray pentru insecte.

Paduchii de cap nu se hranesc cu sangele animalelor de companie,deci ele nu trebuiesc tratate.

Scolile

Nici un copil nu ar trebui indepartat de la scoala sau sa lipseasca din cauza paduchilor de cap.

Copii care au doar lindini li se poate permite sa se intoarca la scoala.