Paduchii capilari la copiii britanici

Paduchii capilari la copiii britanici

Un paduche capilar adult ( Pediculus) se infruptandu-se din sangele scalpului. Stomacul paduchelui contine deja sange si exista si o lindina ( ou) in corp, pregatit pentru a se dezvolta. Cea mai sigura metoda de a indeparta paduchii si ouale acestora ( numite lindini) este cu un tip de pieptene cu dinti apropiati, special creat pentru paduchi.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

In anii 60, am dezvoltat un program pilot de cercetare, care a descoperit o renastere de pediculosis, infestarea cu paduchi capilari, printre elevii din South Wales. Multi erau rezistenti la tratamentele conventionale cu insecticid. Constatarile au fost publicate initial ca o caracteristica populara  si au primit cateva raspunsuri din partea cititorilor. Urmatoarele rapoarte au fost publicate intr-o mentionare cu jumatate de munca , un ziar medical, New Scientist si un raport in presa nationala. Cercetarea a fost citata in editiile urmatoare ale ziarelor  si a aparut la televiziune.

Paduchele adult se tine de parul uman cu gheare special adaptate. Cu picioarele, se poate intinde si insfaca un fir de par la cativa milimetri distanta. Ghearele de deschis, iar aripile picioarelor se rotesc pentru a prinde orice fir de par aflat in apropiere. Apoi ghearele se inchid ca un cleste, iar paduchele se tine foarte strans. Folosind aceasta tehnica, un paduche poate alerga de la un fir de par la altul, cu o viteza surprinzatoare, desi nu este capabil sa se miste eficient pe o suprafata neteda. Pe o bucata de servetel, de exemplu, un paduche nu se poate deplasa prea mult.

Paduchii nu pot trai fara sange ( iar pieptenele cu dinti apropiati ii indeparteaza); nu se pot inmulti fara sa aiba timp ca ouale sa se maturizeze ( iar pieptenele indeparteaza ouale); si nu pot supravietui daca nu pot sa respire ( ceea ce preparatelee uleiaose de par pot impiedica). In cele din urma, parul uleios ii impiedica sa se miste normal, ceea ce poate interveni in procesul de inmultire. Daca folositi un pieptene pentru lindini,  cu dintii apropiati, atunci pieptanati-va foarte atent – copiilor mici le va placea sa fie dichisiti, oricum – si intotdeauna pieptanati-va in spatele urechilor.