Paduchii capilari – Cum se raspandesc paduchii? – De unde ii luam ?

Păduchii capilari

Foarte mulți părinți sunt îngrijorați de o eventuală infestare cu păduchi a copiilor lor. Este important să vă verificați copilul în cap pentru păduchi regulat, și să îi tratați dacă este necesar. Dar reamintiți-vă că deși păduchii sunt provoacă inconfort, ei nu sunt un pericol pentru sănătate de aceea nu trebuie să vă retrageți copilul de la școală.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Ce sunt păduchii capilari?

Lindinile sunt ouăle golite ce rămîn după ce au eclozat păduchii. Acestea sunt de obicei de culoare alb- perlat. Atît ouăle cît și lindinile sunt foarte dificil de îndepărtat de pe păr.

Cum se răspândesc păduchii?

Atunci când două capete intră in contact ei se cațără repede prin păr de la un cap la altul. Aceștia nu zboară, sar sau înnoată. Păduchii care cad din cap mor și sunt inofensivi.Păduchii prinși în piepteni pot să se reabilita dacă prin pieptănare sunt readuși în cap, în 24 de ore.

Cum luăm păduchi?

Toate persoanele care au păr. Aceștia nu sunt deranjați de părul curat sau murdar. Copii tind să ia păduchi mai des decât adulții deoarece stau cu capetele împreunate mai mult decît adulții.

De unde îi luăm?

De oriunde. Copii îi pot lua din orice mediudin care intră în contact cu alți copii, asta se poate întampla atît la școală cât și în afara ei.

Cum îmi dau seama dacă copilul meu are păduchi?

Primul simptom este scărpinatul, dar poți face păduchi și după șase săptămîni înainte să aveți mâncărimi. Cea mai bună metodă pentru a-i găsi este să cercetezi capul copilului tău prin pieptănarea părului ud.

Spalălați-i părul cu șampon normal. Puneți-i mult balsam și pieptănați cu un piepten obișnuit. Astfel păduchii se udă și nu se pot mișca.

După, folosind un piepten pentru detecție ( un piepten cu dinții fini de plastic), treceți dinții prin păr pe la rădăcină până la vârfuri.

Cît de des ar trebuie să fac asta?

Este recomandabil să faceți asta o dată pe săptămînă. Asta înseamnă că veți fi capabili să-i detectați și tratați în timp util, fapt ce ajută la eliminarea lor și la reducerea pericolului de a infesta și alți indivizi.

Ce se întîmplă dacă găsesc păduchi?

Dacă găsiți păduchi, trebuie să verificați toată familia și să-i tratați doar pe cei ce au. De asemenea să-i informați pe cei ce au fost în contact cu cei infestați cu păduchi, pentru a se verifica și ei.