Paduchi si lindini -Cum sa scapati de paduchi si lindini

Paduchi si lindini -Cum sa scapati de paduchi si lindini

Daca sunteti ingrijorat de faptul ca dumneavoastra sau copiii dumneavoastra au lindini, atunci ar trebui sa efectuati o verificare amanuntita a parului si a scalpului. Acest lucru poate fi usurat daca va aflati intr-o incapere bine luminata, cu o lupa si un pieptene de paduchi (care poate fi cumparat de la majoritatea farmacilor). Incepeti prin a desparti parul in sectiuni si verificati scalpul, in jurul gatului si in spatele urechilor. Spalati bine parul si uscati-l cu un prosop, pentru a ramane umed. Aplicati apoi putin balsam si pieptanati parul cu un pieptene obisnuit (pentru eliminarea incurcaturilor / nodurilor). Incepeti pieptanarea de la scalp si continuati pe intreaga lungime a parului, apoi verificati pieptenele pentru orice urma de oua sau paduchi. Stergeti pieptenele cu un prosop de hartie pentru a veda mai bine. Repetati acesta operatiune pe intreg capul, timp de cel putin 15 minute pentru a va asigura ca s-a efectuat in mod corespunzator. Daca se gasesc oua sau paduchi, cereti sfatul farmacistului pentru produsul potrivit.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Cum sa scapati de paduchi si lindini

Lindini eclozeaza in aproximativ 1-2 saptamani de la depunere, din aceasta cauza majoritatea lotiunilor si cremelor sunt utilizate in doua randuri. Prima aplicare va omori toti paduchii vii, pentru a opri depunerea altor oua, apoi a doua aplicare va tinti paduchii nou eclozati in intervalui unei saptamani sau mai mult. Aceasta din urma ar trebui sa omoare toti paduchii.

Cu toate ca paduchii au nevoie de o gazda pentru a supravietui ( se hranesc cu sange ), ar trebui spalate toate hainele si asternuturile pe care paduchii/lindini ar fi putut sa se mute. Curatati pieptenii si toate palariile pentru a va diminua sansele ca paduchii sau lindini sa revina. Daca copilul dumneavoastra are lindini, cautati intreaga familie si anuntati scoala si orice alt club si prieteni cu care acesta ar fi putut intra in contact. Lindini se gasesc pe toate tipurile de par – curat sau murdar. Nu aveti de ce sa va fie rusine – dar paduchii ar trebui indepartati cat mai repede cu putinta pentru a opri orice noua infestare.