Paduchi si lindini – Cum arata ouale de paduchi?

Paduchi si lindini – Cum arata ouale de paduchi?

Ouale de paduchi sunt, de asemenea, cunoscut sub numele de “lindini” si, ca paduchi adulti, trebuiesc ucisi si eliminati cat mai repede cu putinta. Culoarea oualor poate varia, in functie de stadiul de dezvoltare: daca inca poarta embrioni sau, daca acestea sunt goale / moarte sau eclozate. Ouale de paduchi sunt depuse de paduchele de sex feminin si sunt atasate la baza firului de par cu o saliva puternic lipiciosa. Ouale in sine sunt de obicei gasite la baza firului de par, aproape de scalp, cat mai aproape de caldura ( mediul ideal pentru eclozare). Lindini sunt mici (mai putin de 1 milimetru) si foarte dificil de observat, fara echipamentul potrivit si informatiile necesare. Pentru cele mai bune tratamente impotriva paduchilor si produse, navigati inapoi la indexul nostru!

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Ouale de paduchi si lindini

Matreata si pielea uscata pot fi uneori confundate cu ouale de paduchi, mai ales in cazul in care exista un focar in comunitate (si toata lumea incepe sa intre in panica). Cu toate acestea, diferenta este ca atat matreata cat si pielea solzoasa vor disparea / desprinde de pe piele, daca se foloseste un sampon adecvat in fiecare zi. Un alt truc este de a utiliza un uscator de par pentru a sufla cu putere pielea scalpului, acest procedeu va elimina orice urma de piele sau matreata (dar nu si lindini). Ouale de paduchi nu vor cadea din par si nu vor fi indepartate prin spalare cu produse uzuale – au nevoie de produse special formulate pentru paduchi.

Cum arata ouale de paduchi?

Ouale de paduchi sunt atat de mici; pot fi dificil de observat fara o vedere foarte buna. Variind intre 0,3 si 0,8 mm, ele pot fi albe, galbene sau maro si sunt de forma ovala. Ele sunt de obicei gasite la circa 6 mm de pielea scalpului, blocate in foliculul de par. Pe suprafata scalpului putem gasi trei tipuri de oua: oua vii, moarte si eclozate. Cele vii (inca transporta un embrion), vor fi de forma ovala si de culoare maro, cele eclozate vor fi, de obicei, de forma ovala, dar cu partea de sus (operculum) lipsa, semn al eclozarii si sunt de culoare alba sau galbena. Ouale moarte sunt in mod normal de culoare maro si vor parea turtite (dezumflate). Un sfat bun este de a verifica daca acestea sunt in viata, prin strivire cu varful degetelor – sunt susceptibile sa fi fost in viata ouale care pocnesc.