Oua de paduchi de cap

Oua de paduchi de cap

Oul proaspat depus poate parea colorat, dar, de fapt, este incolor si transparent. Culoarea aparenta se datoreaza faptului ca suprafata oului se comporta ca o lentila, care reflecta culoarea parului ce il inconjoara. Ca urmare, ouale devin mai greu de observat inca de la inceput. Contrar, ouale eclozate par albicioase si sunt usor de vazut cu ochiul liber.

Nu se stie exact cat de multe oua un paduche de sex feminin poate depune intr-o zi, dar o medie de cinci oua este estimata. In cazul in care o femela adulta traieste aproximativ 20 de zile, ea poate depune un maxim de 100 de oua in timpul vietii sale. Cu toate acestea, unele oua nu vor fi fertilizate iar altele niciodata eclozate.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Ouale de Paduchi

Paduchii de cap, la fel ca cele mai multe insecte sunt ovipare, ceea ce inseamna ca ei depun ouale la fel ca si pestii, reptilele si pasarile, dezvoltarea embrionara in paduchele de sex feminin fiind de foarte scurta durata.

Lindina de paduche contine un singur embrion, oul este depus aproape de scalpul uman si ferm atasat de un singur fir de par. Paduchele femela secreta o substanta-adeziva din organul ei de reproducere, care este “seva” ce tine lipit oul de firul de par.

Ce sa se caute: in lunile mai calde ouale de paduchi pot fi gasite mai jos pe firul de par (departe de scalp) si in lunile mai reci acestea sunt in general depuse la 1cm de suprafata scalpului.

Aceste oua pot fi greu de identificat avand in vedere marimea si aspectul lor general. Ele sunt de obicei confundate cu matreata, sunt de culoare galben / alb, dar spre deosebire de matreata ele nu aluneca in josul firul de par. Odata secretat adezivul se intareste repede in jurul firului de par, acoperind oul, mai putin un mic orificiu – capac prin care respira embrionul.

Lindini de paduchi de cap sunt de forma ovala, au intre 0,5 milimetri si 2 milimetri in lungime. Cand sunt depuse au culoarea galben-albicioasa, dar isi pot schimba culoarea in bronz sau cafeniu pe masura ce embrionul se dezvolta. Odata eclozat, coaja oului devine alba.

Paduchele femela poate depune intre 50-150 de oua care vor ecloza dupa aproximativ o saptamana de la depunere. Dupa depunere din ou eclozeaza o nimfa, lasand coaja oului atasata de firul de par. Coaja oului va disparea in timp, dar acest lucru poate dura luni de zile, in mod general aceasta ar fi eliminata in timpul tratamentului impotriva paduchilor de cap.

Nimfa va naparli in trei etape inainte de a deveni un paduche adult, lucru ce poate dura pana la 20 de zile. Odata ce nimfa a parcurs aceste etape a ajuns la o varsta matura sexual si se poate imperechea cu un partener in mai putin de 10 de ore. Odata ce paduchii se imperecheaza, sistemul de reproducere incepe, paduchele femela va depune oua si ciclul incepe din nou.

Nu asteptati pana la infestare sau chiar focar in scoala, cautati sa protejati copiii de paduchi de cap. Fiti vigilenti si verificati in mod regulat parul copiilor dvs.

Studiile Nitwits au aratat ca peste 95% din oameni ar lua in considerare prevenirea paduchilor de cap.