Intrebari frecvente despre paduchi

Intrebari frecvente despre paduchi

  1. De unde vin paduchii?

Paduchii sunt paraziti ai omului si nu vin din aer sau din pamant. In fapt, paduchii au fost probabil aici dintotdeauna. Paduchi si lindini uscati au fost gasiti si in parul sau pe scalpul mumiilor egiptene.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Cum se raspandesc paduchii?

Paduchii pot fi luati prin contact direct cu capul sau parul unei persoane infestate. De asemenea paduchii se raspandesc si prin imprumutul de palarii, perii, casti, accesorii de pari sau alte obiecte. Exista si o sansa de raspandire si prin intermediul pernelor.

  1. Cat de raspanditi sunt paduchii?

Centrul de control al bolilor nu tine o evidenta a numarului de cazuri de infestare cu paduchi pentru ca nu este considerata o boala. Asta face sa fie dificila urmarirea cazurilor; in orice caz, scolile si fabricantii de produse impotriva paduchilor estimeaza 12-25 de milioane de infestari pe an in Statele Unite. Cei mai multi dintre copii infestati au pana in 12 ani.

  1. Paduchii transmit sau poarta vreo boala?

Desi multi considera paduchii doar o bataie de cap, studiile recente arata ca paduchii ca pului sunt din aceeasi specie cu paduchii de corp care au fost mult timp asociati cu boli ca tifosul sau febra recidivanta. Bolile transmise de paduchii capului nu ar trebui sa fie subestimate.

  1. Animalul de companie al familiei poate avea paduchi?

Oamenii nu pot lua paduchi de la animale. Acestia sunt paraziti umani si au nevoie de sange uman pentru a supravietui.

  1. Cum pot verifica daca tratamentul inpotriva paduchilor a avut succes?

Trebuie definit tratamentul. O persoana se poate trata de paduchi si totusi poate sa fie in continuare infestata. Determinarea finala a faptului ca o persoana nu mai este infestata se face printr-un screen-ing manual care sa confirme ca paduchii si ouale lor au murit.