Informatii pentru profesori si parinti cu privire la mediul de provenienta a paduchilor

Informatii pentru profesori si parinti cu privire la mediul de provenienta a paduchilor

Aceasta pagina contine informatii ajutatoare pentru ca educatorii si familiile sa-i invete pe copiii de gradinita miturile si realitatile cu privire la paduchi. Informatia este menita sa completeze filmul BrainPOP Jr, “Paduchi”. Explica tipul de continut acoperit de film, furnizeaza idei despre cum pot profesorii si parintii sa dezvolte intelegere legata de acest subiect si sugereaza cum ar putea fi utilizate alte resurse BrainPOP Jr in esafodarea si extinderea invatarii studentilor.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Desi numarul exact nu este cunoscut, infestarea cu paduchi afecteaza mii de case si scoli in fiecare an. Copiii dvs ar trebui sa inteleaga ca oricine poate face paduchi si ca a fi “murdar” nu are nicio legatura cu a lua sau nu paduchi. Un paduche (singularul de la “paduchi”) este o insecta minuscula, de marimea unei seminte de susan si este prevazuta cu sase picioare si gheare. Paduchii sunt paraziti, care sunt plante sau animale ce traiesc de pe urma altor plante sau animale pentru a supravietui. Precum tantarii, paduchii se hranesc cu cantitati mici de sange de la gazda lor, sau corpul pe care parazitii traiesc. Copiii dvs ar trebui sa inteleaga ca paduchii nu dor, dar ii pot gadila sau le pot da senzatia de mancarime in cap. Oamenii ar trebui sa evite scarpinatul cat mai mult cu putinta. Scarpinatul poate provoca infectii si sa agraveze astfel problema.

Paduchii traiesc in apropierea scalpului, de unde se hranesc cu sange. Amintiti-le copiilor dvs ca scalpul este pielea care acopera capul. Femelele de paduchi depun lindini sau oua pe foliculii de par din apropierea scalpului. Lindinile au o culoare galbena sau maro inchis inainte de eclozare, si alba dupa eclozare. Modalitatea principala prin care paduchii se raspandesc este prin contact direct al capetelor, in special in sport sau in activitati de grup. Paduchii sunt insecte taratoare si nu pot zbura, sari sau topai. Prin urmare, paduchii nu se pot muta de pe un cap pe altul in absenta contactului direct. Totusi, paduchii se pot raspandi prin impartirea articolelor care au atins capul sau parul, precum palarii, casti, esarfe, agrafe de par, piepteni, prosoape, casti de urechi si perne. Copiii dvs ar trebui sa evite sa imparta aceste articole cu alti oameni. Se poate ca multi copii sa nu stie ca au paduchi si sa-i raspandeasca fara sa stie, acesta fiind motivul pentru care epidemiile din familie sau din sala de clasa sunt frecvente. Copiii dvs ar trebui sa-si aduca mereu propriul sac de dormit, prosop si perna atunci cand petrec noaptea in alta parte si sa aiba propria lor casca pentru a se proteja.

Multe scoli desfasoara controale de rutina pentru a depista paduchii. Va recomandam sa urmariti impreuna filmul Scoala, ca o recapitulare. Asistentele scolare ar putea sa-si aduca propriile manusi sau bete pentru a verifica parul in spatele urechilor, pe spatele gatului si de-a lungul liniei parului. Ele examineaza cu atentie, in cautarea insectelor sau a lindinilor. Daca depisteaza semne ale vreunei infestari, vor trimite copilul acasa imediat, cu scopul de a preveni raspandirea paduchilor la alti copii sau adulti. Daca un copil are paduchi, ar trebui sa va verificati pe dvs, pe alti membri ai familiei sau pe elevi imediat.

Un paduche poate trai pe cap pana la 30 de zile si departe de gazda aproximativ 2 zile. Prin urmare, curatarea salii de clasa ori a casei constituie o parte importanta a tratamentului impotriva paduchilor. Ar trebui sa aspirati covoare, mobila si scaune de masina si sa spalati in apa fierbinte lenjerie de pat, prosoape si haine purtate recent si sa le puneti intr-un uscator de rufe. Esarfele si palariile ar trebui de asemenea curatate. Pieptenii, periile de par, agrafele de par si alte accesorii de par ar trebui inmuiate in apa fierbinte sau curatate folosind solutii impotriva paduchilor. Papusile si animalele de plus pot fi date cu aspiratorul sau sigilate in pungi etanse si puse la pastrare pentru 10 zile sau mai mult pentru a omori orice paduche ar mai fi ramas.

Din fericire, paduchii pot fi tratati si preveniti. Inarmati-i pe copiii dvs cu date despre paduchi astfel incat sa lamuriti orice parere gresita si sa le dati posibilitatea de a se proteja singuri. Incurajati-i sa se gandeasca in ce fel pot actiunile lor sa-i afecteze nu numai pe ei insisi, ci si pe toti cei din jurul lor.