Informatii despre paduchii de cap

Despre paduchii de cap

Paduchii de cap (cunoscuti si sub denumirea de Pediculus capitis) sunt insect mici, cu sase picioare, fara aripi. Au culoare alba-gri pana la nergu, iar picioarele sunt de forma unor gheare cu care se tin de par. Paduchii adulti au aproximativ intre 2 si 4 mm lungime- cam marimea unei seminte de susan.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Informatii

  • “Un paduche” (louse) reprezinta un parazit, “paduchi” (lice) reprezinta pluralul, iar lindinele sunt ouale de paduchi
  • Paduchii sunt niste paraziti fara aripi a caror marime poate sa difere de la cea a unui varf de creion pana la marimea unei furnici mici
  • Paduchii au 6 picioare cu gheare in varf, concepute astfel pentru a se prinde de firul de par
  • O femela adult poate sa depuna de doua ori pe zi 3 pana la 5 oua rezistente la apa si greu de indepartat
  • Paduchii nu traiesc pe animalele noastre de casa, nu se adapostesc, iar ei trebuie sa se afle pe capul unui om pentru a supravietui
  • Ouale, odata indepartate de pe cap, sunt inofensive.

Ce sunt paduchii si ouale?

  • Paduchii sunt insect mici gri/maronii. Sunt aproximativ de marimea unei seminte de susan (semintele de pe burgeri). Paduchii se prind de firele de par dar stau aproape de pielea capului de pe care se hranesc. Paduchii depun oua care clocesc dupa 7-10 zile. Dureaza aproximativ 10 zile pana cand un paduche nou aparut sa devina adult si sa depuna oua la randul sau.

Lindinele reprezinta cojile de oua albe, goale care sunt lasate dupa eclozare. Lindinele arata ca matreata, dar sunt bine prinse de par. In comparatie cu matreata, acestea nu pot fi indepartate usor.