Ghid rapid de familie – indepartarea in siguranta a paduchilor din cap – Prevenirea re-infestarii

Ghid rapid de familie – “Îndepărtarea în siguranță a păduchilor din cap”

Identificarea păduchilor de cap

Adulții și păduchii imaturi sunt similari. Adulții au între 1/10 și 1/8 inci lungime și culoarea gri-cafeniu . Aceștia nu pot zbura sau sări, dar se târăsc repede. Ouăle păduchilor (lindinele) sunt albe în momentul în care sunt depuse. Înainte de a ecloza, ouăle se colorează în cafeniu. Ouăle sunt lipite de firele de păr, la aproximativ ½ inci distanță de scalp. Acest adeziv al lor este atât de puternic încât ouăle nu pot fi îndepărtate la fel de ușor ca mătreața sau alte resturi de păr.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Verificarea fiecărui membru al familiei

Păduchii sunt greu de observat, astfel că uitați-vă după ouă mici, maronii, pe păr, la nivelul scalpului, în special în zona cefei și în spatele urechilor. Ouăle eclozate vor fi de culoare albă. Verificați fiecare membru al familiei de păduchi cel puțin o dată pe săptămână.

Folosiți un produs împotriva păduchilor

Câteva produse sunt disponibile fără prescripție medicală sau consultați-vă cu medical dumneavoastră cu privire la tratamentul împotriva păduchilor.

Este foarte important să urmați întocmai indicațiile de pe prospectul produsului.

Pieptănarea este esențială pentru îndepărtarea păduchilor ce nu au fost distruși de aceste produse specifice.

Prevenirea re-infestării

După ce tratați / pieptănați, va trebui să vă verificați copilul zilnic de păduchi. Aceștia sunt atât de mici încât sunt ușor de trecut cu vederea. Dacă ați omis doar câțiva păduchi mici sau ouă, infestarea va reîncepe. De cele mai multe ori, părinții care s-au plâns de faptul că le-au fost re-infestați copiii, nu au eliminat toți păduchii sau ouăle din prima încercare.

Spălarea – Contactul cap-la-cap este cea mai frecventă modalitate prin care păduchii sunt transmiși de la un copil la altul, întrucât păduchii nu pot supraviețui mult pe gazdă. Dar, dacă aveți timp, spălați lenjeria de pat, prosoapele și hainele recent purtate, în momentul în care tratați un membru al familiei. Acest lucru nu trebuie făcut zilnic. Utilizați apă caldă cu detergent într-o mașină de spălat rufe. Uscarea la 140 grade Fahrenheit într-un uscător va omorî păduchii și ouăle acestora.

Aspirarea – Aspirați covoarele, pernele, saltelele și tapițeriile. De asemenea, aspirați scaunele auto. Este recomandat să aspirați toate acestea decât să folosiți spray anti-insecticid.

Obiecte precum animale de pluș sau perne ce nu pot fi spălate, pot fi depozitate în pungi de plastic închise ermetic timp de două săptămâni. Păduchii și ouăle lor pot fi distruși și dacă îngheață, deci unele obiecte pot fi lăsate într-un congelator peste noapte.

Pieptănii și periile familiei ar trebui să fie înmuiate timp de 15 minute în apă foarte fierbinte. Acesta ar fi un bun prilej pentru ca fiecare membru al familiei să-și ia propriul pieptăn sau perie, dacă nu le au deja. Spuneți-i copilului dumneavoastră să nu împartă aceste obiecte cu alți copii.

Țineți minte, este mult mai important să pieptănați părul copilului cu un pieptăn special decât să spălați rufele și lenjeria de pat și să vă aspirați casa.

Concentrează eforturile de combatere în pieptănare pentru a elimina păduchii.

Pieptănarea: o metodă sigură, netoxică de combatere a păduchilor

  1. Pregătirea – Veți avea nevoie de:
  • un pieptăn cu dinți fini, conceput pentru îndepărtarea ouălor; un pieptăn metalic este mai puțin flexibil decât cele de plastic și poate fi mai eficient în îndepărtarea ouălor
  • agrafe de păr (pentru părul lung)
  • un prosop mare, pentru a fi pus în jurul umerilor copilului în momentul pieptănării
  • o cutie de șervețele de față
  • un castron mare cu apă și puțin detergent de spălat vase

Notă: pieptănarea ar trebui făcută într-o zonă bine luminată. Așezați copilul astfel încât capul lui/ei să fie chiar sub nivelul ochilor. Ar putea fi o idee bună să aveți ceva distractiv care să înveselească copilul fără a necesita activitate fizică. Luați în considerare lectura, modelarea plastilinei, colorat sau jocuri / video / dvd.

  1. Pieptănarea – separați o șuviță de păr având dimensiunea aproximativ egală cu lățimea pieptănului metalic anti-păduchi. Este important să separați părul în secțiuni mici pentru a vedea mai ușor păduchii și ouăle lor.

Țineți șuvița de păr cu o singură mână. Introduceți pieptănul anti-păduchi cât mai aproape de scalp cu putință și trageți ușor pieptănul prin păr de mai multe ori. Verificați părul cu atenție. Pieptănați câte o secțiune pe rând și apoi verificați din nou fiecare secțiune. Prindeți apoi părul pieptănat într-o buclă deasupra capului.

Scufundați pieptănul în apa cu detergent și folosiți șervețelul pentru a curăța păduchii și resturile de păr. Asigurați-vă că pieptănul este curat înainte de a-l folosi din nou pe păr. Continuați pieptănarea.

  1. Curățarea – aruncați conținutul castronului în toaletă. Șamponați părul cel puțin de două ori pentru a îndepărta uleiul. Când părul este uscat, verificați dacă au mai rămas ouă rătăcite și eliminați acele fire de păr individual cu o pereche de foarfece mici, ascuțite.

Este foarte important să eliminați toți păduchii și ouăle acestora. Scufundați pieptănul anti-păduchi pentru 15 minute în apă fierbinte cu amoniac (1 linguriță de amoniac la 2 căni de apă fierbinte). Sau fierbeți pieptănul metalic pentru 15 minute într-un vas cu apă. Folosiți o periuță veche de dinți pentru a curăța pieptănul. Pieptănul poate fi folosit acum pentru un alt membru al familiei.