Fisa de informatii despre paduchii de cap – Cum stiu daca are paduchi copilul meu? – Cum imi dau seama ca tratamentul a ucis paduchii?

Fisa de informatii despre paduchii de cap

Cum stiu daca are paduchi copilul meu?

Majoritatea infectiilor cu paduchi nu prezinta simptome, și probabil mai putin de jumatate prezinta mancarimi. Asa ca trebuie sa va UITATI sa vedeti daca are paduchi copilul dumneavoastra. Nu va bazati pe senzatia de mancarime.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Ouale nu sunt dificil de vazut, folositi o lumina puternica și uitati-va pe firul de par. Oule proaspat depus la 1,5 cm de scalp in vreme ce ouale mai vechi sunt mai sus pe firul de par. Daca nu sunteti sigur ca ceea ce ati gasit este ou de paduche, incercati sa il trageti in sus pe firul de par folosind degetele. Ouale sunt , de obicei, mai greu de miscat, in vreme ce orice altceva este usor de miscat.

Insa, gasirea paduchilor vii poate fi dificila de vreme ce se misca repede in calea parului miscat , și sunt dificil de reperat.

O medota usoara de a gasi paduchii este sa folositi metoda balsamului de par și a pieptanarii:

 1. Aplicati balsamul pe parul uscat, acoperind fiecare fir de la radacina pana la varf cu un strat de balsam.
 2. Descurcati parul folosind un pieptane obisnuit.
 3. Imediat dupa, pieptanati parul cu un pieptan cu dinti desi. Cel mai bun pieptan de genul este Lice Meister. Insa, și cele din plastic care au dinti desi impreuna cu balsam sunt eficiente in detectarea paduchilor.
 4. Curatati pieptanul pe un servetel și uitati-va dupa oua sau paduchi.
 5. Repetati metoda pentru fiecare parte a capului de cel putin 5 ori.
 6. Verificati pieptanul pentru a vedea daca sunt paduchi sau ouale acestora.

Daca copilul a fost tratat recent, și daca gasiti doar oua eclozate, dar nu și paduchi vii, se poate sa nu fie nevoie sa tratati afectiunea pentru ca pot și de la infectia trecuta. Ar trebui sa verificati copilul in fiecare saptamana, folosind metoda pieptanarii.

Cum tratez paduchii de cap?

Paduchii traiesc in par și coboara pe scalp ca sa se hraneasca cu sange. Asa ca formulele anti-paduchi trebuie aplicate pe toate partile parului. Un regim complet este constituit din doua tratamente facute la 7 zile distanta, primul sa ucida cataratorii, iar al doilea pentru a ucide puii eclozati in cele 6 zile de pauza.

 1. Aplicati produsul pe toate partile capului și imbracati firele de par de la radacina la varf
 2. Daca folositi lotiuni/gel, aplicati produsul pe parul uscat.
 3. Pentru parul lung, aplicati tratamentul aproape de scalp și dupa folositi un pieptane obisnuit pentru a cara solutia pe restul firului de par pana la varf. Daca mai ramane produs pe piaptan ar trebui aplicat din nou pe par fie in aceasi locatie fie in locatie diferita, la baza, și metoda repetata. Repetand procesul de cateva ori pe tot parul, se poate obtine o acoperire completa a parului de la radacina la varf. In plus, parul nu este incurcat și folosirea pieptanului cu dinti desi este simplificata.
 4. Lasati produsul in par pentru cel putin 20 de minute.
 5. Acoperiti ochii copilului in timpul tratamentul. Cereti-le sa tina un prosop pe ochi in timpul tratamentului.

Cum imi dau seama ca tratamentul a ucis paduchii?

Paduchii vor muri in 20 de minute. Puteti verifica astfel:

 1. Dupa 20 de minute, folositi un pieptane cu dinti desi pentru a pieptana parul, și dupa ficare pieptanare de la radacina la varf stergeti pieptanul pe un servetel.
 2. Repetati de cate ori este nevoie sa acoperiti tot parul de cel putin 2 ori și produsul nu mai este vizibil in par.
 3. Examinati servetelul și vedeti daca paduchii sunt vii sau morti. Folosirea unei lupe nu este necesara, dar ajuta. Determinati daca paduchele e mort(nu se misca), inactiv dar viu( este stationar dar isi misca antenele și picioarele) sau activ (se misca pe servetel)
 4. Asigurati-va ca a fost cu succes tratamentul sau daca paduchii sunt rezistenti la acesta.
 5. Daca toti paduchii sunt morti, infestarea este sensibila la produsul folosit
 6. Daca unii sunt inactivi dar vii, infetarea este partial rezistenta, dar vazuta ca sensibila la tratament daca sunt inactivi paduchii
 7. Daca unii paduchi sunt vii, infestarea rezista la tratament
 8. Pentru o populatie sensibila, tratamentul actual a fost un succes, dar embrionii din oua este probabil sa supravietuiasca. Repetati tratamentul in 7 zile folosind acelasi produs.

Este necesar un tratament secundar?

Da, in aproape toate cazurile un tratament secudar este necesar pentru ca nu exista unul care omoara ouale 100%. Asa ca daca primul tratament ucide cataratorii , tratamentul secundar trateaza doar puii eclozati din oua in perioada de 7 zile de pauza, fara adulti. Trebuie sa reveniti cu acelasi produs care a functionat prima data in ziua a 7 a și sa ii evaluati edicacitatea folosint acelasi protocol.

Daca paduchii sunt descoperiti și a doua oara, și sunt omorati de tratamentul acesta, sunt doua optiuni:

 1. Tratarea pentru a 3 a oara peste in 7 zile, cu acelasi produs pentru a fI sigur de rezultat sau
 2. Dupa 7 zile de la a doua aplicare a tratamentului, folositi balsam in par, pieptanati parul și verificati daca exista paduchi.

Alegerea optiunii depinde de filosofia dumneavoastra, prima optiune aleasa daca doriti sa ucideti toti paduchii, optiunea a doua daca vreti sa minimizatu expunerea la insecticide. Daca tratamentul a fost cu succes , doar puii paduchilor ar trebui gasiti la urmatoarea aplicare, și niciun paduche la a treia aplicare.

Daca niciun paduche nu a fost gasit la a doua aplicare, cazul a fost vindecat.

Ce facem in legatura cu nimfele care eclozeaza intre tratamente?

Intre tratamentele de 7 zile distanta, embrionii care nu sunt ucisi de produs, vor ecloza și vor fi vii. Vor fi ucisi de tratamentul secundar, dar intre timp nimfele se vor hrani și vor creste. Nu este o situatie ideala! O buna strategie in acest caz este sa folositi metoda pieptanarii cu balsam intre tratamente. Daca balsamul este aplicat și dupa, imediat pieptanat, nimfele vor fi indepartate. Faceti asta de cel putin 2 ori in cele 7 zile de pauza intre tratamentul initial și secundar.

Nu functioneaza nimic!

Unele cazuri de pediculoza sunt oribil de rezistente. Pentru a solutiona aceste cazuri trebue sa folositi o metoda sistematica de abordare. Motivele esecului pot fi:

 1. aplicarea deficitara a produsului
 2. paduchii sunt rezistenti la insecticide
 3. nu ati retratat pentru a ucide nimfele eclozate
 4. reinfestarea

Ordinea listarii cauzelor este importanta. Pentru a determina daca pediculoza persista, trebuie sa incepeti de la inceputul liste și sa ajungeti la final. Pentru mai multe detalii vizitati pagina despre Strategii in cazul esecului tratamentului.

Ce este periculos?

Unii parinti fac lucruri riscante pentru a scapa de paduchi. Tratamente pe care nu ar trebui sa le folositi pentru ca va pot rani copilul includ:

 • folosirea produselor cu insecticide pentru a preveni paduchii
 • folosirea altor produse cu insecticid. Folosirea produselor impotriva puricilor sau causelor, spray-uri de muste sau spray-uri cu insecticid
 • folosirea petrolului lampant

Este nevoie de o curatenie generala in casa?

Cu siguranta nu! Paduchii mor daca parasesc capul. Singura metoda prin care ei se hidrateaza și mananca este hranirea cu sange din scalp. Un paduche care nu este in parul cuiva este un paduche disperat! Paduchii de cap se deshidtrateaza daca nu sunt pe scalp. Depinde și de cantitatea de umezeala din aer. Intr-o camera cu aer conditiona, paduchii vor fi sever deschidratati dupa cateva ore. Cand este umezeala și ploaie, acestia pot trai pana la 24 de ore.

Am cercetat podelele a 118 scoli primare și covoare in timp ce elevii era in afara claselor. Am verificat și capul elevilor. Nu am gasit niciun paduche (ZERO) pe podele, și 14,033 paduchi pe capul a 2000 sau mai multi copii care foloseau clasele acelea. Ca sa tratati paduchii de cap concentrati-va pe cap!

Un numar mic de paduchi se misca sau cad in timpul noptii pe perna. Asa ca schimbati fetele de perna cand tratati copilul, sau incalziti-le (folosind apa fierbinte, fierl de calcat sau uscarea la temperaturi mari) pentru a ucide paduchii care este posibil sa fi fost pe fata de perna.

Insa, concentrati-va eforturile pe cap, nu mediul inconjurator. Capul este unde se desfasoara actiunea!