Eruptii ale pielii in perioada sarcinii si care este este cauza eruptiilor cutanate

Erupţii ale pielii în perioada sarcinii.

Erupţiile cutanate ale pielii pe parcursul sarcinii aparţin schimbărilor hormonale care apar în corpul femeii  odată cu sarcina. Următorul articol va trata totul despre cauzele şi metodele de prevenire ale acneei din perioada sarcinii.

 Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Trebuie să fi auzit despre strălucirea din timpul sarcinii. Dar în locul strălucirii perlate, materne, observi erupţii cutanate.  Pielea este uscată sau foarte uleioasă comparativ cu normalul. Iar pentru a completa agonia în care te afli, observi iritaţii pe piele care provoacă  mâncărimi şi te fac să te simţi nervoasă mai tot timpul. Începi să te întrebi  în mod repetat De ce eu?, în timp ce te priveşti în oglindă.

Este oare doar un mit faptul că femeile au pielea mai frumoasă în timpul sarcinii? Sau eşti tu singura care suferă de aceste probleme în timpul sarcinii? Când erai adolscentă în mod sigur nu sufereai de probleme cum ar fi acneea, iar acum, dintr-o dată pe parcursul sarcinii te înfrunţi cu aceste erupţii pe piele. Această situaţie te face să te întrebi dacă este normal să suferi de acnee şi erupţii cutanate în timpul sarcinii. Lasă-ţi toate grijile deoparte deoarece este foarte normal să te confrunţi cu aceste probleme deoarece este o situaţie comună în rândul femeilor însărcinate.

Care este cauza erupţiilor cutanate pe parcusul sarcinii?

Sunt multe femei norocoase care văd cum problemele pielii dispar în timpul sarcinii. Totuşi sunt şi câteva mai puţin norocoase, care trebuie să se confrunte cu probleme ale pielii în această perioadă. Aşadar, ce cauzează erupţiile din timpul sarcinii? Schimbările hormonale ce apar în  corp cauzează aceste iritaţii ale pielii. Nivelurile crescute ale hormonilor androgeni  din timpul sarcinii pot determina stimularea glandelor sebacee şi astfel se produce mai mult sebum. Excesul de sebuum  (uleiul pielii) determină blocaje ale porilor şi favorizează multiplicarea bacteriilor. Astfel , în cele din urmă, cauzează inflamarea pielii şi acnee. Aceste erupţii cutanate pot fi uşoare, moderate sau severe, având variaţii de la o femeie la alta.

Când apar erupţiile cutanate din timpul sarcinii?

În cele mai multe cazuri, erupţiile femeilor însărcinate apar în primele trei luni de sarcină. Aceasta este perioada în care hormonii  o iau razna şi cauzează erupţii pe parcursul primului trimestru. Totuşi, aceste iritaţii ale pielii pot apărea oricând pe parcursul sarcinii, iar uneori chiar şi după această perioadă.

Erupţiile se pot agrava în timpul sarcinii sau se rezolvă  în timp?

Încetarea erupţiilor sau agravarea lor pe parcursul sarcinii depind de nivelul hormonal. Dacă nivelul hormonilor androgeni creşte, acneea se va agrava. Se poate înrăutăţi şi în cazul în care viitoarea mamă nu  consumă suficientă apă pe parcursul sarcinii. Secreţiile hormonale şi de toxinele din corp nu sunt diluate de către apă şi sunt eliminate prin urină. De aceea este important să se consume suficientă apă  proaspătă, în special când au loc erupţiile.

Se vor curăţa erupţiile pe parcurul sarcinii?

Curăţarea erupţiilor femeii gravide depinde de nivelul hormonilor din corp. La unele, acneea se v-a diminua pe măsură ce sarcina progresează spre ultimul trimestru. Aceasta se întâmplă deoarece nivelul estrogenului creşte în timp. Unele femei descoperă că pielea lor se curăţă după câteva luni de la naşterea copilului, iar unele femei, care nu au avut niciodată probleme cu erupţiile cutanate pe parcursul sarcinii, dintr-o dată descoperă erupţii ale pielii după naştere. Toate aceste se întâmplă datorită scăderii bruşte a nivelului de estrogen din corp. Fiecare femeie este diferită, de aceea şi procesele biologice diferă.

Care este tratamentul pentru erupţiile din timpul sarcinii?

Pentru a putea controla acneea în perioada sarcinii, trebuie să foloseşti un săpun organic/spuma facial de calitate, să îţi speli faţa o dată dimineţa şi încă o dată seara, înainte de culcare. Aceasta va ajuta la îndepărtarea uleiului în exces fără să îţi usuce tenul. Te poţi adresa medicului şi poţi aplica medicaţie ajutătoare în tratarea acneei din timpul sarcinii. Nu folosi medicaţia fără sfatul medicului.

Prevenirea erupţiilor pe durata sarcinii include spălarea feţei de două ori pe zi. Foloseşte săpunuri neparfumate, fără uleiuri pentru a-ţi curăţa tenul. Ar trebui să îţi clăteşti faţa cu apă călduţă şi să o usuci cu un prosop moale. Un astringent fără medicamente te va ajuta la îndepărtarea sebumului în exces. Aplică de fiecare dată pe faţă o cremă hidratantă fără uleiuri pentru a preveni uscarea tenului. Dacă o femeie se confruntă cu probleme de erupţii cutanate persistente pe parcursul sarcinii, ar trebui să consulte un medic pentru ajutor.