Educatorii – Ce sunt paduchii de cap?

Educatorii

Ca educator, esti ingrijorat in legatura cu sanatatea elevilor tai și stii, cu atat mai mult, ca paduchii de cap sunt o mare bataie de cap in scoli.

Cel mai des intalniti la copiii intre 3-12 ani, paduchii de cap sunt boala cea mai comun transmisa in scolile nord americane, dupa banala raceala. Nu ar trebui sa fie o surpriza ca unul din 4 elevi americani de scoala primara au fost atacati de paduchi, spune Centrul de control și prevenire a bolilor. (CDC).

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Infestarile cu paduchi de cap genereaza o ingrijorare mare in randul parintilor, deranjeaza desfasurarea orelor, și rezulta numeroase zile lipsite de la scoala. Vrem sa fiti bine pregatiti pentru momentul in care paduchii de cap intra la dumneavoastra in clasa, și sa va inarmam cu raspunsuri la cele mai comune intrebari pe care le pun parintii.

Ce sunt paduchii de cap?

  • Paduchii sunt insecte parazite ce afecteaza doar oamenii.
  • Supravietuiesc hranindu-se cu sangele scalpului uman. Sunt de marimea unei seminte de susan și sunt de culoare crem, maro sau gri.
  • Paduchii nu sar, zboara; ei merg de la un fir de par la altul. Cea mai comuna metoda de transmitere este contactul direct cu parul afectat.
  • O femela paduche poate depune aproximativ 6 oua pe zi. Ouale sunt albe, maronii, galbene sau gri. Sunt atasate ferm de firul de par, aproape de scalp, cu o substanta ca lipiciul, rezistenta la apa. La prima vedere arata ca matreata.
  • Pentru ca paduchii pefera un mediu intunecat, cald, sunt adesea gasiti și in spatele urechilor, sub parul prins in coada, sau la baza gatului persoanei infestate. Paduchii de cap supravietuiesc 1-2 zile daca acestia cad din parul persoanei și nu se hranesc.

Va rugam sa recititi aceste informatii importante despre paduchi și sa le impartasiti cu elevii și parintii acestora. Trebuie sa luati in vedere urmatoarele, atunci cand va confruntati cu paduchi la dumneavoastra in clasa:

  • Oricine poate contacta paduchii de cap. In timp ce baietii sunt mai putin predispusi sa aiba paduchi decat fetele, datorita parului mai scurt. Asadar orice copil se poate infesta. Mai mult, paduchii nu cunosc granite socio-economice sau etnice, desi – copii africani-americani sunt infestati mai putin decat ceilalti.
  • Nu toata lumea simte senzatia de mancarime a scalpului. Elevii claselor dumneavoasra s-ar putea sa nu aiba acest simptom, dar totusi sa fie infestati. Nu toata lumea infestata are mancarimi. Asa ca atunci cand este o epidemie, toti copiii trebuie verficati.
  • Nu toate produsele sunt eficiente. Din ce in ce mai mult, paduchii devin rezistenti la chimicalele aflate in tratamentele fara prescriptie.
  • Implementarea politicilor proctive in clase. Paduchii ataca pana la 12 milioane de copii americani in fiecare an. In timp ce nu puteti sa opriti intrarea paduchilor in clasa dumneavoastra, ceea ce puteti este sa abordati proactiv ajutarea elevilor sa nu contacteze paduchi. De exemplu, impartirea lucrurilor personale cum sunt palariile, castile, periile, pieptanii, funditele de par sau orice obiect care intra in contact cu parul, este strict interzisa in timpul epidemiei. Mai mult, elevii ar trebui sa isi tina lucrurile separat, și imbratisarile și contactul apropiat ar trebui sa nu fie incurajat.
  • Anuntarea parintilor. Daca dumneavoastra ii anuntati pe parinti, sau mai rau, le dati vestea ca copilul dumealor este infestat, tineti minte ca trebuie sa ii linistiti și sa le explicati ca paduchii nu transmit boli și nu fac discriminari. Rugati parintii sa verifice zilnic parul copiilor și sa urmeze masurile de prevenire acasa.