Diagnosticarea acneei

Diagnosticarea acneei

MG va putea diagnostica această afecţiune prin examinarea pielii. Se va examina pielea feţei, a pieptului şi a spatelui pentru a observa tipurile de pete existente, precum puncte negre sau inflamate, nodule de culoare roşie.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

În funcţie de numărul de pete şi cât de dureroase şi inflamate sunt, se va determina severitatea acneei. Examinarea este importantă pentru planificarea tratamentului.

Se poate folosi o scală de la 1 la 4 pentru a măsura serveritatea acneei:

Primul grad (forma uşoară)- de obicei aceasta constă în puncte albe şi puncte negre, cu câteva papule sau pustule.

De gradul 2 (formă moderată) – există numeroase papule şi pustule, limitate la nivelul feţei.

De gradul 3 (formă moderat severă) – există un număr mare de papule şi pustule, precum şi unele nodule inflamate, zonele afectate  de acnee fiind spatele şi pieptul.

  • De gradul 4- (formă severă) – există un număr mare de pustule  şi nodule mari şi dureroase.

În cazul în care se observă apariţia acneei la femeia adultă, aceasta poate fi un semn de dezechilibru hormonal, mai ales dacă este însoţită de alte simptome precum apariţia părului în exces pe corp (hirutism) şi ciclul menstrual neregulat sau scăzut.

Cauza cea mai comună a dezechilibrului hormonal la femei este datorată sindromului ovarelor polichistice (PCOS).

PCOS poate fi diagnosticat prin realizarea de ecografii şi de analize a sângelui. Citiţi mai multe despre diagnosticarea PCOS.