Despre cosuri si acnee

Introducere -Despre cosuri si acnee

Acneea este o afecţiune a pielii frecvent întâlnită ce afectează o mare parte a populaţiei la un moment dat. Duce la crearea de pete pe piele, de obicei acestea apar pe faţă, pe spate şi pe piept.

Aceste pete pot varia de la puncte negre şi puncte albe – deseori având o formă uşoară – până la pete adânc înrădăcinate, inflamate, pustule cu puroi şi chiste, ce pot fi destul de grave şi de lungă durată şi pot lăsa cicatrici.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Citiţi mai multe despre simptomele acneei.

Ce pot face în cazul în care sufăr de acne?

Este foarte important să menţii pielea curată, însă acest lucru nu va preveni dezvoltarea de noi pete. Spală zona afectată de două ori pe zi cu un săpun sau demachiant delicat, însă nu freca pielea prea tare pentru a evita iritarea acesteia.

Dacă ai pielea uscată, este recomandată folosirea unui hidratant (emolient). Majoritatea sunt încă testate pentru a nu cauza pete (non-comodogenice).

Deşi acneea nu poate fi vindecată, aceasta poate fi ţinută sub control prin tratament. Se pot găsi în farmacii diferite creme, loţiuni şi geluri  pentru tratarea petelor.

Dacă ajungi să suferi de această afecţiune, este bine să consulţi farmacistul. Medicamentele recomandate sunt cele ce au o concentraţie mică de benzoyl peroxid, însă mare atenţie pentru că pot decolora hainele.

Dacă suferi de o formă gravă de acnee sau aceasta apare pe piept sau spate, va trebui tratată cu antibiotice sau cu creme disponibile doar pe bază de reţetă medicală.

În ce cazuri trebuie consultat MG

Este recomandat să consulţi MG în cazul în care acneea nu poate fi controlată cu ajutorul medicaţiei fără prescripţie medicală sau dacă aceasta provoacă suferinţă şi te face nefericit.

Este bine să consulţi MG şi în cazul în care apar noduli sau chiste, tratamentul adecvat fiind necesar pentru a evita cicatricile.

Poate dura până la trei luni de zile pentru a vedea o îmbunătăţire, aşadar, nu aştepta rezultate miraculoase peste noapte. Odată ce tratamentul începe să funcţioneze, în cele mai multe cazuri, se observă rezultate bune.

Citiţi mai multe despre tratarea acneei.

Încearcă să rezişti tentaţiei de a coji sau stoarce petele întrucât pot lăsa cicatrici permanente.

Află mai multe despre complicaţiile acneei

De ce am acnee?

Cel mai frecvent, acneea este relaţionată cu schimbările hormonale în perioada pubertăţii, însă poate debuta la orice vârstă.

Afectează glandele sebacee ce se află în apropierea foliculilor sebacei din piele. Anumiţi hormoni determină glandele să producă cantităţi mai mari de ulei (sebum excesiv).

Acest sebum anormal modifică activitatea bacteriei de piele, în mod normal inofensivă, denumită Acneea P, devenind mai agresivă şi cauzând inflamaţie şi puroi.

Hormonii subţiază învelişul foliculului de păr, cauzând astuparea porilor (deschiderea foliculilui de păr). Curăţarea pielii nu ajută îndepărtarea acestui blocaj.

Se ştie că acneea este ereditară. Este foarte probabil să ai şi tu acnee dacă ambii părinţi au suferit de această afecţiune.

Schimbările hormonale, precum cele ce apar în timpul ciclului mentrual sau în timpul sarcinii, pot provoca anumite episoade de acnee la femei.

Nu există dovez care să ateste faptul că dieta, igienă necorespunzătoare sau activitatea sexuală joacă un rol în apariţia acestei afecţiuni.

Mai multe informaţii despre cauzele acneei poti fi regăsite, inclusiv câteva mituri despre acne.

Cine poate fi afectat?

Acneea este foarte frecventă în rândul adolescenţilor şi a tinerilor adulţi. În jur de 80% din numărul populaţiei cu vârstă cuprinsă între 11 şi 30 de ani va suferi de acnee.

Acneea este cel mai des întâlnită la vârsta de 14 şi 17 pentru fete, şi 16 şi 19 pentru băieţi.

Majoritatea oamenilor au acnee din când în când timp de câţiva ani înainte ca simptomele să arate o oarecare îmbunăţăţire vizibilă cu înaintarea în vârstă. De regulă aceasta dispare, în jur de vârsta de 20 de ani.

În unele cazuri, acneea continuă pe întreaga durată a vieţii de adult. Procentul este de 5%  în cazul femeilor şi 1 % în cazul bărbaţilor cu vârsta de peste 25 de ani suferă de acnee.