Descoperirea si combaterea paduchiilor – Cum sa spalam hainele infestate cu paduchi – Simptome tipice ale infestatiei cu paduchi la copii

  Descoperirea si combaterea păduchiilor

 Întrebări și răspunsuri ale experților

Doctor Vincent Iarnelli

Î: Fiica mea are chestii mici albe în cap și nu știu ce sunt. Eu mă gândeam că sunt ouă de păduchi, însă prietenele mele îmi spun că ar fi avut păduchi vii atuncea și eu nu văd nimic mișcându-se pe acolo. Poate să fie numai mătreață sau micoză? Ea are părul lung și gros și chestiile albe sunt pe firele de păr și sunt greu de scos și o mănîncă capul.

 R: Par a fi ouă de păduchi care sunt deseori confundate cu mătreața. Spre deosebire de mătreață, ouăle de păduchi sunt greu de înlăturat, dat fiind că sunt atașate de părul copilului dumneavoastră printr-un fel de lipici. Nu ar strica o vizită la medicul pediatru sau la asistenta de la școală pentru a afla dacă într-adevăr are păduchi.

Dacă ar fi avut micoză, scalpul i-ar fi fost înroșit și ați fi descoperit de asemenea și bucăți de păr căzute (alopecia).

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Tratament împotriva păduchilor

 Acum, dacă într-adevăr are păduchi, întrebarea este ce se poate face atunci când nu se văd păduchii vii. Mulți experți recomandă să nu fie tratați copiii cu un țampon înpotriva păduchilor dacă copilul are numai ouă și nu și păduchi vii.

Însă, dacă nu are păduchi vii, atunci de unde are ouă? Având în vedere că acestea vin de la păduchi adulți, au venit într-adevăr de la un păduche viu, dar este posibil ca acesta să fi murit între timp sau să fi fost înlăturat. Drept care puteți înlătura restul ouălor i după aceea să vedeți ce se întâmplă. Dacă mai descoperiți ouă, atunci copilul dumneavoastră are cu siguranță păduchi i trebuie tratat.

Locul unde se află ouăle poate de asemenea să sugereze dacă copilul are sau nu păduchi vii. Se află departe de scalp? Ouăle noi sunt la o distanță de ¼ de scapl, astfel încât dacă ouăle sunt mai departe este posibil să fie mai vechi și să fi clocit deja. Dacă găsiți multe ouă aproape de scalpul copilului dumneavoastră atunci este probabil să aibă păduchi.

Faptul că o mănâncă scalpul dovedește de asemenea că are păduchi.

Descoperirea păduchilor

 Trebuie să țineți cont de faptul că chiar dacă nu vedeți păduchi vii, asta nu înseamnă că acetia nu sunt acolo. Dat fiind că păduchi sunt de mărimea unei semințe de susan și se mișcă foarte repede, sunt destul de greu de găsit.

Iar dacă copilul dumneavoastră are părul lung și des, mai ales dacă este șaten, atunci păduchii sunt și mai greu de găsit (păduchii adulți de obicei au o culoare maro și se pot ascunde în părul șaten).

De asemenea, fiecare femelă adultă poate depune până la opt ouă pe zi și poate trăi până la 30 de zile, astfel că puteți găsi multe ouă de păduchi dar să aveți numai puțini păduchi vii.

VEdeți de asemenea și pozele cu păduchi pentru a-i identifica mai ușor.

Cum să spălăm hainele infestate cu păduchi

 Păduchii de cap sunt obișnuiți în școli, creșe și centre de joacă. Copiii împart pălării, piepteni, și accesorii de păr, răspândind păduchii prin contactul de la cal la cap. Infestația poate avea loc și de la așternuturi, jucării de pluș și haine.

Orice expert va spune că întâi trebuie să pieptănați părul copilului dumneavoastră pentru a scăpa de păduchi și de ouăle acestora care pot fi agățate de fire de păr. Transmiterea de la cap la cap este cea mai contagioasă. Însă pentru a preveni transmiterea sau reinfestarea, va trebui să spălați hainele copilului și de asemenea să aspirați podeaua în locurile unde copilul stă sau se joacă de obicei. Spălarea hainelor infestate cu păduchi este un proces care are trei stadii.

Strângeți obiectele contaminate

 Orice obiect folosit de copil în perioada de două zile dinainte de primul tratament împotriva păduchilor trebuie spălat. Păduchii adulți nu pot trăi decât în jur de două zile fără să aibă o gazdă de la care să se hrănească. Pe lângă așternuturile de pat să nu uitați de:

 

 • Haine și pardesiuri
 • Prosoape
 • Accesorii de păr precum bendițele și, bineînțeles, pălăriile și căciulile
 • Pernele de canapea
 • Jucării de pluș și orice alte obiecte din imitații de blană.
 • Ghiozdane și genți

 

Sortați obiectele

 Sortați obiectele în funcție de care pot fi spălate, curățate chimic și cele care nu pot fi nici spălate nici curățate chimic.

 

Curățarea

 Pentru obiectele care pot fi spălate, precum așternutul de pat sau prosoapele, folosiți cea mai mare temperatură a mașinii de spălat. Încălziți în uscător la o temperatură mare timp de cel puțin 20 de minute pentru a vă asigura că insectele sunt moarte. Obiectele foarte delicate trebuie înmuiate în apă caldă cu mult detergent și lăsate acolo timp de câteva ore, apoi trebuie spălate în mod normal pentru a înlătura păduchii.

 

Obiectele care pot fi numai curățate chimic trebuie închise într-o pungă de plastic de gunoi până ce pot fi duse la curățat. Nu uitați să îi informați pe cei de la curățătorie cu privire la infestație.

 

Pentru obiectele care nu pot fi spălate sau cele pe care nu doriți să le duceți la o curățătorie chimică, există două moduri de a vă ocupa de problemă acasă. Un mod ar fi cel cu carantina de o săptămână. Băgați obiectele într-o pungă de plastic pe care o închideți strâns și țineți-o închisă timp de o săptămână. Aspirați fiecare obiect pentru a înlătura păduchii morți sau scuturați-le bine afară.

 

Dacă obiectul nu poate sta în carantină timp de o săptămână –este vorba de o jucărie preferată cu care copilul doarme – folosiți congelarea. Păduchii adulți nu pot supraviețui la temperaturi mici. Obiectele infestate pot fi puse într-o pungă i înghețate timp de patru ore.

 

Indiferent de ce metodă folosiți, trebuie să fiți diligenți. Păduchii sunt rezistenți și s-ar putea să trebuiască să luați măsuri timp de câteva săptămâni pentru a vă asigura că ați scăpat de toți.

 

Păduchii și igiena

 Nu uitați că păduchii sunt insecte profitoare. Nu reflectă factori precum igiena dumneavoastră. Observați-vă atent copilul în perioada în care se răspăndesc păduchii și nu veți mai avea probleme cu aceste insecte.

 

Sunt păduchii un motiv pentru a nu trimite copiii la școală?

 Fără păduchi, fără compromisuri

 Politica „fără păduchi” din școli este versiunea asistentelor școlare de toleranță zero. La primul semn că ai avea păduchi – vii, morți sau gestanți – trebuie să pleci de acolo. Dacă lucrurile sunt analizate doar din perspectiva igienică, atunci totul are sens. Numai un cap curat poate fi acceptat. Ouăle de păduchi nu sunt un pericol în această formă, însă la un moment dat din ele au să iasă păduchi și nimeni nu poate spune exact când se va întâmpla asta. Mai bine în siguranță decât să se regrete mai târziu.

 

Un apărător principal al acestei poziții este Asociația Națională ded Pediculoză care menține sus și tare faptul că singurul mod de a opri ciclul de infestare și reinfestare cu păduchi este de a ține copii departe de școli până ce ultimul ou a fost distrus. Orice politică mai puțin fermă ar duce la mai mulți păduchi, mai multe zile de școală pierdute, mai mult șampon împotriva păduchilor și mai multe insecte rezistente la pesticid. Potrivit unei declarații de presă a asociației, „Regulile emise de industrii care profită de pe urma vânzărilor de pesticide continuă să fie citate pentru a permite copiilor infestați cu păduchi să vină la școală. Părinți din toată țara luptă îpotriva acestor măsuri.”. reguli care țin copiii cu păduchi departe de sălile de clasă sunt necesare, afirmă asociația, deoarece mențin standardele comunității, îi învață pe copii obiceiuri sănătoase, îndeamnă familile să fie responsabile și reduc nevoia de tratamente chimice.

 

Desigur că sună rezonabil. Cine ar putea să se opună unei atitudini ferme cu priire la o criză de sănătate publică?

 

Nu sunt păduchi? Nu e nevoie

 Ei bine, Asociația Americană de Pediatrie se opune. De asemenea se opun și Asociația Națională a Asistentelor Școlare și un entomolog afiliat cu școala de sănătate publică de la Harvard. Argumentul lor este că păduchii nu constituie o criză de sănătate publică, că nu sunt o amenințare decât asuora sensibilităților noastre delicate, drept care a da afară din școli copii pentru a combate păduchii este o acținue disproporționată și inutilă. Este agravată și de faptul că pentru a determina dacă un copil este cu adevărat lipsit de ouă – fără a cofunda cu mătreața sau cu ouăle deja clocite – este un proces complicat si deseori prost făcut.

 

Afirmația Asociației Naționale a Asistentelor Șscolare expune din isteria produsă de păduchi: „Rușinea ți stigatizarea socială însoțesc deseori descoperirea unei infestații. Școlile pot fi acuzate ca fiind sursa de infestare. Istoric, într-un efort de a reduce infestație de păduchi, foarte multe școli din SUA au adoptat o politică „fără păduchi”. În consecință. Școlile au raportat nenumărate absențe ale copiilor cu infestații cronice. Studiul absențelor arată că de la 12 pânâ la 24 de milioane de zile școlare se pierd anual de către copii infestați cu ouă de păduchi…Excluziunea din școală pentru orice motiv a fost asociată cu chiulul…precum și cu performanța academică slabă.”

 

La urma urmei, se pare că singurul efect negativ al unui păduchi a fost faptul că copilul nu mai poate să meargă la șcloală. Și, dacă așa stau lucrurile, este ținutul copiilor afară din școală cea mai bună soluție? Părinții înnebunesc folosing chimicale și dezinfectând casa și smulgând păr pentru a combate păduchii sau pentru a-și aduce copilul din nou la școală? Dacă păduchii nu ar rezulta în absențe de la școală sau de la lucru, prejudecăți și distrugerea potențială a celor din jur, ne-ar mai păsa oare atât de mult de ei?

 

Care sunt faptele

 În cazul în care credeți că aceste reguli nu se aplică la copiii din programe educaționale speciale deoarece IDEA oferă dreptul legal la educație și o educație compensatorie va avea loc în cazul în care administrația școlară va încerca să excludă acel copil, mai gândiți-vă. Un tribunal din Pensilanvania a negat dreptul la educație compensatorie al unui student cu dizabilități ținut acasă timp de 19 zile datorită unei infestații cu păduchi, afirmând că regulile IDEA care oferă educație compensatorie datorită problemelor de comportament ale copilului care l-ar face să lipsească mai mult de 10 zile nu se aplică și la politica Fără Păduchi. Drept care Fără Păduchi nu este chiar echivalentul Toleranței Zero – e ceva și mai puternic.

 

Dat fiind acest fapt, și luând în considerare greutățile întâmpinate de părinții copiilor cu nevoi speciale în încercarea lor de a-și descotorosi cu totul copiii de păduchi, e oare paranoic să ne temem că statul s-ar putea să nu mai vrea să ajute copii cu probleme comportamentale și să înceapă să le pună insecte in cap?

 

Ce părere aveți dumneaoastră despre păduchi? Ar trebui școlile șă țină copii departe pe timp nelimitat pentru a previne infestațiile? Treceți pe la forumul pentru părinții copiilor cu nevoi speciale și spuneți-ne. Apoi împărtășiți-ne strategia favorită de a scăpa de ei.

 

Informații despre păduchi

În vreme ce te pregătești să scoți păduchii din viața ta, trebuie să fii pregătită: nu este uțor să scapi de ei. Vor fi două săptămăni de motorizare și curățare pentru a te asigura că au plecat și nu se mai întorc. Ai nevoie și de multă pregătire și răbdare pentru a te pcupa de problemă. cel mai bun lucru pe care poți să îl faci este să te gândești că este o problemă temporară și că faptul că îți pierzi timpul acum ocupându-te de ea înseamnă că te asiguri că nu te va mai deranja în viitor.

 

Trebuie de asemenea să nu uiți că păduchii nu sunt cu adevărat periculoși. Sunt enervanți și vei fi izolată social dacă oamenii afla că ai așa ceva în casă. însă un păduche nu răspândește boli. Există totuși un riscȘ dacă infestația persistă tu sau copilul tău veți avea mâncărimi care vor rezulta în iritații ale pielii și tăieturi ce se pot infecta.

 

Curăță și aspiră în casă. (mai ales patul sau orice alte zone care ar fi putut fi atinse de capul copilului). Nu te preocupa totuși mai mult de așternuturi și haine. Potriit Centrului de Combatere a bolilor, nu trebuie să te îngrijoreze nici fire de păr de la o persoană infectată. Păduchii nu trăiesc mult departe de o gazdă iar infestația de la un obiect e mult mai rară.

 Cum să recunoști simptomele unei infestații cu păduchi

Ce să cauți pentru a afla dacă copilul tău are păduchi

 

Nu sunteți siguri dacă copilul dumneavoastră are sau nu păduchi? Există metode să verificați dacă copilul suferă de această problemă destul de des întâlnită la copii de vârsta lui.

 

Simptome tipice ale infestației cu păduchi la copii 

 • Scărpinarea. Saliva secretată de păduchi în timp ce aceștia se hrănesc poate cauza alergii, producând mâncărimi intense ale scalpului.
 • Probleme cu somnul și iritabilitate. Păduchii tind să fie mai activi în timpul nopții, afectând somnul copilului.
 • Prezența păduchilor și/sau a ouălor. Părinții pot lua o lupă și o lumină puternică și pot căuta în părul copilului. Păduchii tind să fie foarte rapizi și evită luminile puternice, astfel că s-ar putea să fie mai greu de observat decât ouăle.
 • Zgârieturi pe scalp. Scărpinarea poate provoca zgârieturi care la rândul lor se pot infecta.
 • Senzație de gâdilare. Unii copii pot simți gâdilături sau că ceva li se mișcă prin cap.

 în unele cazuri, copilul s-ar putea să nu aibă nici un fel de simptom în primele săptămâni după ce a căpătat păduchii, mai ales dacă infestația este minoră. Dacă suspectați că copilul dumneaoastră are păduchi, luați un pieptăn și inspectați periodic. De asemenea, vorbiți cu medicul copilului despre tratamente.