Cum se formeaza acneea si cate tipuri de acnee exista

Ce este acneea ?

Dacă aţi dat peste acest site , înseamnă că probabil aveţi o idee bună despre ce reprezintă acneea. Nu voi intra prea mult în detaliu , dar acneea se formează practic atunci când un por din pielea ta devine blocat cu celule de piele moarte sau ulei, creând o mică locuinţă pentru P.acnes( bacteria acneei ) .

Acneea se prezintă în multe forme şi apare neanunţată , de obicei în cele mai incoveniente momente , ca de exemplu în ziua în care trebuie să faci poze sau cu o noapte înainte de un mare eveniment . Totuşi , înţelegând ce tip de acnee aveţi vă va ajuta să selectaţi cel mai eficient tratament pentru a vă curăţa pielea rapid. Urmăriţi să analizaţi în continuare imagini , explicaţii , şi sugestii de tratamente pentru diferitele tipuri de acnee .

Notă : ce cauzează acnee pentru o persoană este posibil să nu cauzeze pentru altă persoană , aşa ca un tratament pentru acnee care curăţă pielea la o persoană poate sau nu curăţa pielea altei persoane.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Diferite tipuri de acnee

Există termeni mai tehnici pentru tipurile de acnee , definite în detaliu aici , dar eu tind să cred că acneea se regăseşte în aceste cinci categorii :

 

  1. Porii: Aceştia sunt mici umflături de culoarea pielii care îţi fac textura pielii să arate dură . Câteodată observi porii doar când luminile te nimeră într-un unghi greşit sau când simţi mici umflături în timp ce îţi speli faţa. Porii nu se inflamează şi sunt nedureroşi , dar totuşi te calcă pe nervi . Am tendinţa de a obţine acest tip de acnee pe frunte şi bărbie , totuşi ei pot apărea oriunde pe faţă. Sunt uşor de extras cu un comedon extractor , dar persistenţi în ceea ce priveşte prevenirea. Porii rămân câteodată chiar dacă utilizezi prescripţii medicale cu retinoizi puternici! Cu toate acestea , din experienţa mea , exfolierea este cea mai bună cale de a trata şi preveni porii. Asigurându-vă că pielea vă este hidratată este de asemenea un lucru important deoarece am observat ca îmi apar mai mulţi pori atunci când pielea îmi este uscată.
  2. Puncte negre: Acestea se găsesc cel mai frecvent pe nas şi în zona T (care reprezintă zona frunţii , a nasului şi a bărbiei) . Aşa cum le spune şi numele , punctele negre arată ca nişte puncte mici , negre pe pielea ta care apar din cauza oxidării . Ca şi porii , ele sunt de asemenea rebele şi se întorc se pare la câteva zile de la extracţie. Chiar dacă sunt atentă în folosirea tratamentului acidului salicilic (BHA) în fiecare noapte , punctele negre de pe nas rămân la fel de ferme ca întotdeauna. Vestea bună este că într-adevăr nu sunt cele mai rele din toată categoria de coşuri . Aş prefera o mână de puncte negre decât un coş chistic în orice zi.

Notă : Punctele negre sunt de cele mai multe ori confundate cu glandele sebacee sau filamente sebacee. Pot arăta la fel , dar glandele sebacee , mai mult de mărimea unui por sunt determinate genetic şi când le „ extragi“ ies de obicei dopuri de culoare galbenă sau chestii albe şerpuite . Când „extragi“ punctele negre , sebumul este mai închis la culoare.

  1. Punctele albe : Pentru mine , punctele albe reprezintă coşuri care au capul alb, chiar dacă sunt mici , inofensive sau roşii , cele inflamate , cunoscute sub denumirea de pustule şi papule. Este mai uşor să le punem într-o singură categorie. Punctele albe sunt acele tipuri de coşuri la care majoritatea persoanelor se referă atunci când au un coş sau pată. Sunt de asemenea tipul de acnee pe care majoritatea oamenilor care suferă de acnee depun eforturi pentru a le trata sau preveni. Punctele albe apar la început ca mici bube roşii şi de obicei se coc după 3-4 zile. Acestea pot să erupă pe întreaga faţă chiar şi pe fund sau spate . Sunt foarte enervante deoarece este greu de ştiut ce anume le cauzează , făcându-le dificil de tratat. Este necesar mult timp şi răbdare pentru a testa diverse tratamente împotriva acneei până găseşti pe cel care ţi se potriveşte . Totuşi , punctele albe răspund bine la tratamente după ce găseşti produsul sfânt. Ştiu că asta nu spune multe , dar faţa mea obişnuia să arate aşa şi nu am mai avut o erupţie ca asta de ani de zile de când am învăţat cum să îmi curăţ pielea. „ bat în lemn ”
  2. Chisturi : Of , chisturile teroare! Aceste monstruozităţi sunt acele gigantice, dureroase, tumori care vor să fie coşuri pe care toată lumea le urăşte . Ele nu numai că sunt mari , dar dor de asemenea! Veţi ştii atunci când veţi avea unul din aceşti pui deoarece sunt absolute oribilr. Chisturile încep adânc în stratul de piele şi de obicei indică o problem internă , fie că este vorba de hormoni , alergii sau sensibilitate la mâncare . Au o perioadă lungă de timp pentru vindecare şi rareori răspund la tratamente pe suprafaţă. Singura modalitate garantată de a scăpa de un chist este de a-l lăsa să-şi urmeze cursul . Un lucru este cert , niciodată să nu încercaţi să stoarceţi un chist! Veţi cauza doar o inflamaţie mai adâncă care va dura chiar mai mult timp ca să se vindece . Şi dacă rupeţi pielea în timpul procesului de stoarcere, riscaţi să obţineţi o cicatrice sau un semn roşu de lungă durată .
  3. Coşuri latente : Coşurile latente , coşurile în stare de hibernare sau coşurile inactive nu sunt chiar o categorie de acnee . Mai degrabă , sunt ceea ce îmi place să le numesc coşuri care obişnuiesc să fie inflamate , dar pentru anumite motive ele se retrag înapoi în piele şi rămân bube nedureroase. Nu mai dor când le atingi , dar încă persistă în jurul pielii tale. Câteodată nu le vezi pe cât de mult le simţi. De obicei arată ca pori închişi şi pot persista în jurul pielii tale pentru ceva timp ,  mult timp după ce inflamarea iniţială şi roşeaţa coşului dispare .Pot fi foarte tenace , dar de obicei răspund la exfolieri blânde.

 Acum că aţi fost introduşi (sau re-introduşi) în tema acneei , vă rog să înţelegeţi că acneea nu apare din vina voastră.  Nu faceţi acnee deoarece sunteţi murdari sau deoarece nu v-aţi spălat pe faţă îndeajuns . De fapt, aproape toate persoanele pe care le cunosc care s-au confruntat cu acnee , ştiu mai multe despre piele şi cum să o îngrijească decât persoanele care au o piele curată .

Adevărul este că oricine poate să facă acnee. Adolescenţi , adulţi tineri, oameni de cincizeci de ani…numeşte-i! Acneea este dificl de tratat deoarece este incredibil de greu de aflat cauza exactă a leziunilor acneei pentru fiecare persoană în parte. Pentru a trata acneea trebuie de asemenea să fii răbdător şi să mergi printr-un lung tratament de încercare-eroare până găseşti ceea ce ţi se potriveşte . Deci , nu numai că nu ai nici o idee despre cum îţi tot apar coşuri , dar de asemenea nu ştii ce produs va funcţiona pe pielea ta până nu încerci tot ce există. Este total aiurea .

Cu toate acestea , doar pentru că acneea este dificil de tratat nu înseamnă că este imposibil de tratat. Citiţi cât de mai multă informaţie puteţi cu referire la acest subiect. Determinaţi o rutină de îngrijire a pielii care să vi se potrivească , învăţaţi cum să alegeţi produsele în mod inteligent , şi fiţi conştienţi de toate opţiunile de tratament. Consultând această diagramă  şi harta feţei acneei vă va da de asemenea o idee despre posibilii factori vinovaţi ai apariţiei acneei şi cei care agravează această boală.

Este multă muncă grea , dar cred că munca grea întotdeauna se plăteşte ! Luaţi-mă pe mine ca exemplu! La un moment dat în viaţa mea , am avut toate tipurile de acnee pe faţă pe o perioadă de 2-3 ani. Dar acum pielea mea este mult mai bine , cu siguranţa nu trebuie să îti perzi speranţa.