CUM SA TRATATI PADUCHII LA VOI ACASA – SOLUTII CONTRA PADUCHILOR CU GELUL CU ULEI PUR DE ARBORE DE CEAI (TEA TREE )

Cum sa tratati paduchii la voi acasa

Cum sa tratati paduchii la voi acasa - Solutii pentru paduchi cu gelul cu ulei pur de arbore de ceai (tea tree ) de la Thursday Plantation

Nu va panicați. Academia Americana de Pediatrie (AAP) spune intr-un raport lansat in 2010, “ metodele de curățare intensive nu sunt benefice”. Așadar, chiar daca curățați casa de la un capăt la altul si fierbeți așternuturile, acest lucru poate va oferă un sentiment de confort însă nu va ajuta sa scăpați de infestație.”

De ce curățenia nu ajuta la eliminarea păduchilor

Păduchii nu pot sari sau zbura. Se pot tara , dar prefera sa stea pe scalpul uman. Nu pot trai mai mult de 24 de ore fără sângele uman, sursa lor de hrana. Scalpul acoperit cu par este mediu lor natural de viată . Păduchii nu se vor îndepărta de buna voie de pe parul copiilor, deși uneori pot cădea singuri de pe par. Aplicarea corecta a tratamentelor si folosirea pieptenelui pot fi cele mai bune arme împotriva păduchilor.

Ce putem face

Mulți experți recomanda spălarea hainelor si aspirarea pentru a preveni  reinfestarea cu păduchii care cad din par însă aceste acțiuni nu sunt impetuos necesare.

Potrivit Centrelor  pentru Controlul Bolilor(CDC) din S.U.A  si altor experți , riscul de a fi infestați cu un păduche ce a căzut pe podea sau mobilier este foarte scăzut.

Aici găsiți unele masuri pe care le puteți lua pentru a preveni infestarea cu păduchi:

-aspirați scaunul copilului din mașina in fiecare zi

-schimbați fetele de perna, cearșafurile, pijamalele si prosoapele in fiecare zi.

-sigilați lucrurile ce nu pot fi spălate si care au atins capul ( cum ar fi animalele de plus si bentițele de par) într-o punga de plastic timp de 2 săptămâni. Sau puteți sa le țineți departe de  copil pana când scăpați de păduchi.

– spălați pieptenii si periile cu apa fierbinte in fiecare zi pentru a îndepărta păduchii si lindinile.

Nu va faceți probleme cu animalele de casa. Păduchii nu infestează animalele si nici nu va puteți contamina cu păduchi prin intermediul lor.