Cum sa scapi de paduchii de cap

Ȋn SUA, ȋntre 6 şi 12 milioane de copii iau păduchi de cap ȋn fiecare an şi la fel de multe lacrimi sunt vărsate de către aceştia – şi adulţi – ȋn ȋncercarea de a scăpa de ei.

„Cea mai mare problemă ȋn ziua de astăzi este că păduchii au devenit rezistenţi la chestiile disponibile fără reţetă”, spune Anna Albano-Krosche, proprietara unui salon de ȋndepărtare al păduchilor de cap, Doamna-Păduchi din Westchester, Elmsford, New York.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Ȋn primul şi primul rând: Respiră adânc şi nu te panica dacă fiul sau fiica ta are păduchi. Sigur, sunt scârboşi (numai vorbind despre ei, poţi simţi mâncărimi ȋn cap), dar, de fapt, nu sunt dăunători pentru sănătate.

Cel mai bine este să abordezi păduchii ca ȋntr-un război pe mai multe fronturi: Trebuie să foloseşti o varietate de tehnici nu doar pentru a ucide păduchii adulţi, ci şi micile lor ouă (numite lindini), care sunt lipite de firul de păr. Lindinile pot supravieţui tratamentelor care ucid adulţii şi vice-versa (Aceste insecte au evoluat peste un mileniu pentru a trăi ȋn păr, aşa că sunt şmechere).

Cel mai bine este să te pregăteşti cu nervi de oţel pentru săptămâni sau luni de vigilenţă, deoarece păduchii pot să apară din nou ca urmare a expunerii repetate sau a unui lindine neȋndepărtat. Panica nu ajută deloc.

Ȋndepărtarea lindinilor şi pieptănarea

Standardul de aur pentru ȋndepărtarea păduchilor de cap este că va trebui să faci acest lucru ȋmpreună cu aproape toate celelalte tratamente. Ȋntâi, vei pieptăna părul secţiune cu secţiune cu ajutorul unui pieptene special (poţi cumpăra unul de la farmacie), pentru a elimina păduchii şi lindinile.

Cu ani ȋn urmă, Albano-Krosche şi-a petrecut ore ȋntregi, extrăgând lindinile cu mâna de pe părul copiilor săi. Astăzi, ea mânuieşte un pieptene de metal cu dinţi foarte apropiaţi. „Este mult mai rapid, mai curat şi mai ordonat”, spune ea. După această operaţiune cu pieptenele, ea foloseşte o lumină mai puternică, pentru a găsi şi curăţa orice urmă.