Cum sa scapati de paduchii de cap, la dumneavoastra acasa

Cum sa scapati de paduchii de cap, la dumneavoastra acasa

In acest articol:

  • De ce curatirea casei nu ajuta la eradicarea paduchilor de cap?
  • Ce puteti face?

Nu disperati. Asa cum Academia de Pediatrie din America scrie in raportul eliberat in iulie 2010 “eforturile herculiene de curatenie nu sunt benefice.” Asa ca, in timp ce smotruirea casei de la A la Z și fierberea lenjeriei de pat va pot face sa va simtiti eroi, nu va ajuta la indepartarea infestatiei cu  paduchi.

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

  • De ce curatirea casei nu ajuta la eradicarea paduchilor de cap?

Paduchii nu pot sari sau zbura. Se pot tari, dar prefera sa ramana in capul oamenilor. Majoritatea nu poate trai mai mult de 24 de ore departe de sursa de hrana. Un scalp acoperit de par este mediul lor natural și acolo traiesc in scurta lor viata sugatoare de sange. Un paduche sanatos nu se va tari voluntar din capul copilului dumneavoastra, dar cateodata mai cad din cap.

Aplicarea cum trebuie a tratamentelor luate fara prescriptie cu metoda “pieptanarii”și monitorizarea atenta sunt armele cele mai bune impotriva paduchilor. Acestea fiind spuse, puteti lua masuri standard de curatenie a case – in cazul in care este nevoie.

  • Ce puteti face?

Cei mai multi experti recomanda spalarea hainelor, lenjeriei și aspirarea casei pentru a preveni reinfestarea cu paduchii care cad din cap, dar nu sunt strict necesare. Conform Centrului de boli al Statelor Unite (CDC) și a altor experti, riscul infestarii cu un paduche care a cazut pe jos sau e mobila este foarte mic.

Urmatorii pasi va pot ajuta in a preveni reinfestarea:

  • Aspirarea zilnica a locului unde copilul dumneavoastra isi sprijina capul atunci cand merge cu masina
  • Schimbarea zilnica a fetelor de perna, cearceafurilor, și prosoapelor. Daca aveti numai un set, le puteti spala zilnic folosind ciclul cu temperatura ridicata și uscare la temperatura mare a hainelor oferit de masina dumneavoastra de spalat.
  • Etansati obiectele care nu pot fi spalate și care au atins capul (cum ar fi jucariile de plus sau benzile de par) intr-o punga de plastic pentru 2 saptamani. Ca alternativa, le puteti tine departe de copilul dumneavoastra pana paduchii dispar.
  • Spalati pieptanii și periile in apa fierbinte in fiecare zi pentru a dezlipi orice paduche sau ou al acestuia.

Nu va faceti griji in privinta spalarii sau punerea in carantina a animalului de casa. Paduchii de par nu infesteaza animalele și dumneavoastra nu va puteti infesta de la ei.