Cum sa iti dai seama ca sunt paduchi de cap? – Cine poate lua paduchi? -sfaturi pentru paduchi

Nimeni nu vrea sa stie nimic despre paduchi. Voi fi prima care-ti spune ca in cursul scrierii acestui articol, capul m-a mancat non-stop. Ce anume in legatura cu discutia despre aduchi ne produce mancarimea capului?

Daca te afli intr-un caz de infestare cu paduchi, nu te panica. Chiar nu este sfarsitul lumii si paduchii pot fi tratati destul de repede, cu putina sarguinta.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Cum sa iti dai seama ca sunt paduchi de cap?

Vestea proasta este ca este foarte usor sa iei paduchii de cap. Vestea buna este ca a scapa de ei nu trebuie sa fie o lupta de o viata. Copiii sunt in mod special susceptili la paduchi in timpul lunilor de iarna, cand capetele si caciulile se afla in locuri apropiate in scoli si centre de ingrijire. Copiii vin acasa cu paduchi si toata lumea poate sfarsi prin a-i avea. Poti de asemenea sa iei paduchi prin simplul contact direct cu cineva infestat.

Paduchii maturi sunt foarte mici, destul de carnosi, gandaci gri sau colorati rosiatic ce traiesc pe scalpul uman. Sunt adesea confundati cu matreata sau cojile de piele uscata. Vreti sa stiti diferenta dintre paduchi si matreata? Paduchii de misca independent si sunt rapizi. Matreata se va misca doar daca o scuturi. Desi foarte mici (aproape de marimea unei seminte de susan), ii poti vedea miscandu-se cu ochiul liber, desi viteza lor pot ingreuna asta.

Paduchele adult poate depune pana la 10 oua pe zi. Ouale, cunoscute sub numele de lindina, sunt foarte mici, cu forma ovala si de o culoare galben deschis sau albe. Si ele sunt adesea confundate cu matreata sau cojile de piele uscata. Diferenta? Ouale vor fi fixate pe firul de par, de obicei la peste un centimetru de scalp.

Inainte sa vezi paduchii, adesea ii vei simti. Semne ale paduchilor includ mancarimi ale scalpului si pete rosii in jurul urechilor si gatului, unde paduchii ciupesc in jurul scalpului. Lasate netratate, muscaturile se pot infecta, inflama sau pot face coaja si pot duce la noduri umflate de limfa. In timp ce suna oribil, vestea buna este ca paduchii nu raspandesc boli si nu cauzeaza alte boli.

Nota laterala: Si tu te scarpini pe cap acum?

Daca poti confirma ca ai de a face cu paduchi, nu te panica. Daca nu poti confirma ca sunt paduchi, poti intotdeauna sa vizitezi un doctor care sa iti confirme diagnosticul. Este important sa fii sigur ca ai avut paduchi si nu matreata sau piele uscata, inainte sa te tratezi de paduchi.

Cine poate lua paduchi?

Desi se spune ca paduchii ataca doar “oamenii murdari”, sau e ceva ce doar “oamenii saraci” au, pot atesta faptul ca paduchilor nu le pasa de statutul tau social, economic sau de igiena. Poti duce o lupta sa scapi de ei si tratamentele nu sunt neaparat ieftine, deci uneori statutul economic al unei persoane ii poate afecta abilitatea de a scapa de paduchi.

A scapa de paduchi

Problema debarasarii de paduchi este strans legata cu ciclul de viata al paduchilor. Dupa cum am mentionat, adultii maturi depun circa 10 oua pe zi. Aceste oua produc pui de paduchi, cunoscuti si sub numele de nimfa, in 7 pana la 12 zile. In doua saptamani nimfele ajung la maturitate si sunt gata de imperechere. Dupa cum a puteti bine imagina, nu dureaza mult ca doi paduchi sa devina sute.

A scapa de paduchi are doua indoisuri. In primul rand trebuie sa ucizi toti paduchii maturi apoi trebuie sa previi ouale sa se maturizeze si sa reproduca adulti. In aturarea oualelor este cheia in a scapa definiti de paduchi.

Alte sfaturi pentru paduchi

– Cel mai mare sfat pe care il pot da despre tratarea paduchilor este sa perseverati. Nu vor fi eliminati intr-o zi sau doua, dar atata timp cat nu aveti paduchi vii traind pe cap nu suneti in pericolul de a-i raspandi altor persoane.

– Paduchii nu vor necesita sa va radeti parul.

– Paduchii au nevoie de capul unui om pentru a creste. Nu pot trai mult in afara unui gazde si nu sar. Contactul foarte apropiat cu o persoana infestata este principalul mod de a lua paduchi.

– Nu este necesar sa dezinfectati intreaga casa daca cineva din casa a avut paduchi. Spalati caciulile si fularele dar energia dumneavoastra este consumata mai bine tratand persoana infestata decat curatand covoarele,mobila, sau alte obiecte care nu pot gazdui paduchii.

– Ca o regula generala, nu impartiti pieptenii, caciulile, pernele, elasticele de par sau alte obiecte ce au legatura cu parul, cu alte persoane.