Cum arata ouale de paduchi?

Cum arata ouale de paduchi?

Daca vrei sa omoari paduchii, este esential sa eliminati, de asemenea, si toate ouale lor, numit si lindini. Inainte de a va invata cum scapati de lindini, primul lucru pe care veti dori sa il stiti este: cum arata lindini?

 Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Lindini sunt ca niste mici puncte pe parul tau, de culoare alba pana la galbuie. Ele pot fi usor luate drept matreata, sau chiar par picaturi fixativ. Acestea masoara 0,8 mm in lungime si 0,3 mm in latime.

Ce culoare au lindini de paduchi de cap?

Lindini au o culoare gri sau caramel la depunere, dar se transforma in alb-galbuie atunci cand acestea sunt goale. Ele pot fi foarte dificil de vazut. Dupa incubatie, coaja de ou poate ramane in par timp de cateva luni si va fi albicioasa. Lindini goi pot fi usor confundati cu matreata.

Unde puteti gasi lindini?

Lindini sunt situati de cele mai multe ori in spatele urechilor si in zona gatului, deoarece acestea sunt zonele in care paduchii de sex feminin prefera sa depuna oua, procesul de  incubare este mai usor datorita temperaturii mai mari si umiditatii.

De asemenea, lindini sunt amplasati la o distanta de un centimetru de la nivelul scalpului, chiar mai putin (de obicei in jur de 0,6 cm). Daca gasiti lindini mai sus de nivelul scalpului, ei vor fi fie morti sau oricum neviabili, asa ca nu ar trebui sa va preocupe eliminarea, deoarece acestea nu vor ecloza. Ce ar trebui sa facem in primul rand, este sa eliminam lindini vii, care sunt aproape de scalp; asa cum a spus, la mai putin de un centimetru de la nivelul scalpului.

Intrebari frecvente – Cum arata lindini?

  • Cat timp traiesc lindini?

Ouale de paduchi au nevoie de aproximativ 7 zile pentru a ecloza. Apoi, ele nu mai sunt numite lindini (oua de paduchi de cap), ci devin nimfe. Dar paduchii de cap se reproduc foarte repede, iar atata timp cat exista paduchi vii adulti in par, veti avea, de asemenea, si lindini vii.