Culcatul noaptea tarziu cauzeaza acnee?

Culcatul noaptea târziu cauzează acnee?

Cum are legătură culcatul noaptea târziu cu acneea este un subiect mult dezbătut. Articolul de mai jos te va ajuta să îți dai seama care este realitatea așa în cât să te lămurești în legătură cu acest subiect.

Ai o întâlnire importantă la birou în dimineața următoare și prezentarea ta power-point nu este încă gata. Ce faci? Stai noapte tâziu și termini prezentarea astfel încât ești pregătită să dai cea mai bună lovitură. Procedând așa vei dormi doar pentru două ore înainte să fii gata pentru întâlnire. Cum stai în fața oglinzii, ce vezi? Oh, Dumnezeule! Ai un coș pe față! Ce împrejurare urâtă va fi. Te întrebi de ce ai coșul acela în aceași zi cu întâlnirea și te simți deranjată. După ce întâlnirea se termină, stai liniștită și te întrebi- Somnul târziu provoacă acnee? Răspunsul probabil este: da.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Acneea este o stare a pielii care este caracterizată prin puncte negre, puncte albe, papule și pustule, care sunt inflamații pe suprafața pielii. Glandele uleioase sau glandele sebacee de sub piele sunt responsabile să secrete ulei să mențină pielea lubrifiată. Excesul de secreții uleioase duce la blocarea porilor datorită acumulării de praf, provocând inflamații numite coșuri. Dormitul noaptea târziu are legătură cu acneea într-o manieră indirectă. Nu este nicio dovadă clară că privarea de somn este legată direct de formarea acneei. Cu toate acestea, studiile arată că indirect, somnul puțin provoacă acnee și înrăutățește starea inițială.

Efectele somnului inadecvat asupra sănătății

Când dormi frecvent târziu noaptea, tinzi să îți privezi corpul de cantitatea de somn necesară pentru refacere. Rezultatul este:

  • Stres
  • Inflamații
  • Creșterea rezistenței la insulină
  • Depresie

Relația dintre aceste efecete și acnee

Dormitul noaptea târziu prevede somn inadecvat, efectele căruia sunt menționate mai sus. Cum sunt aceste efecte responsabile pentru formarea acneei? Haide-ți să ne ocupăm de fiecare efect pe rând. Primul efect al somnului puțin este stresul, care este o cauză bine cunoscută a acneei. Stresul crescut la o persoană are ca rezultat stimularea glandelor suprarenale, care sunt responsabile pentru producerea de androgeni. Secreția acestor hormoni în corp declanșează formarea acneei. Stresul afectează și sistemul imunitar al corpului. Datorită acestui fapt este nevoie de mai mult timp să vindece acneea inițială.

Se știe că lipsa de somn produce inflamații sistemice. Revista Endocrinologiei Clinice și a Metabolismului informează că somnul inadecvat duce la creșterea cytokinelor inflamatorii. Creșterea acestor substanțe în corp măreste tendința lui de a produce inflamații. După cum știm, acneea este inflamția porilor blocați din piele; este evident că inflamația este declanșată datorită cantității crescute de cytokină din corp.

Rezistența la insulină este o stare în care corpul trebuie să producă mai multă insulină pentru a menține nivelul de glucoză din sânge. Lipsa de somn crește rezistența la insulină, forțând corpul să producă mai multă insulină. Aceasta duce și la o secreție mai crescută de sebum și la inflamare, care sunt cauze potențiale pentru formarea acneei.

Privarea de somn duce la un cadru mental și emoțional modificat, care poate cauza depresie. Depresia creează o atitudine negativă în mintea unei persoane împiedecând bunăstarea generală a individului. Starea generală precară de sănătate scade capacitatea de vindecare a organismului, afectând acneea într-o manieră negativă.

Citatele de mai sus sugerează că deși dormitul târziu nu contribuie direct la formarea acneei, afectează cu siguranță factorii care sunt responsabili de formarea ei, astfel contribuind activ. Acneea este o problemă comună în rândul adolescenților, care poate fi controlată prin odihnă decvată. Aceasta nu doar o să le dea o piele curată, dar o să îi ajute să înfrunte lumea cu încredere.