Cosuri pe coapse – care sunt cauzele si cum putem preveni

Coșuri pe coapse

Probleme legate de transpirație sunt principala cauză ce declanșează coșuri pe coapse. Infecții bacteriene cum ar fi acneea sau foliculita pot deasemenea cauza coșuri în zona coapselor.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Știați că?

Stresul agravează problemele de piele cum ar fi coșurile. Deci, obișnuiți-vă cu tehnicile de relaxare care încurajează fericirea și calmul minții.

Cum știm prea bine, formarea de coșuri este rezultatul blocării porilor din piele. Bacteria se înmulțește repede în acei pori înfundați, cauzând o infecție. Acele zone infectate arată în curând formarea coșurilor.

Coșurile pot apărea oriunde pe piele, inclusiv pe coapse. Când climatul devine mai cald, erupțiile cutanate de căldură sau coșurile se pot dezvolta pe coapse. În aceste condiții, când suprafața pielii de pe coapse se freacă una de alta, poate provoca durere radiantă și să prelungească timpul de vindecare. Coșurile de pe coapse sunt destul de des rezultatul unei infecții bacteriene care poate necesita tratament medical.

Cauze ale apariției coșurilor

Transpirația: Prea multă transpirație poate deasemenea declanșa dezvoltarea de coșuri pe piele. Transpirația coapselor este o boală comună a oamenilor din toate grupurile de vârstă. Zona coapselor, rămâne întotdeauna acoperită cu haine, prin urmare a avea coapse traspirate este comun. În climat cald, corpul încearcă să își regleze temperatura, eliberând transpirație pe stratul superior al pielii. Transpirația provoacă blocajul a nenumărați pori din piele, în acest fel  permite pielii să respire. În astfel de cazuri, umflăturile sudoripare sau o eruptie cutanată de căldură este posibil să apară pe coapse și pe alte zone ale pielii. Purtare hainelor strâmte, cum ar fi blugii sunt unele dintre cauzele comune din spatele transpirației excesive din zona coapselor, care eventual aduce modificări pe piele în formă de coșuri.

Foliculita: Coșurile roșii pe coapse și pe fese sunt rezultatul infecției foliculilor de păr, la care ne referim ca foliculită. Foliculii de păr se comportă ca rădăcini ale părului. Aceasta se întâmplă deoarece, firul de păr crește din foliculii de păr. Când bacteria atacă foliculii de păr, infecția provoacă coșuri, cu părul care își urmează calea, spre centrul coșului. Fiind o infecție bacteriană, aceste coșuri sunt pline cu puroi și probabil sunt dureroase. Senzația de mâncărime sau arsură este des asociată cu foliculita.

Acneea coaspelor: Acneea este o infecția a pielii care invadează zona de pe față sau de pe spate. În general acneea coapselor este văzută în apropierea scrotului. Cel mai des întâlnită la adolescenți, acneea distruge înfățișarea pielii în formă de puncte albe, puncte negre sau coșuri. Excesul de sebum produs este motivul principal din spatele apariției acneei. După cum toți știm, glandele sebacee găsite într-un număr mare pe față și spate secretă sebum(o substanță uleioasă) care ajută să se păstreze piele umedă și previne uscarea ei. Oricum, disfuncționalitatea glandelor sebacee poate duce la producerea în exces de sebum. Pielea este făcută din mii de pori micuți, care se pot înfunda. Aceasta se întâmplă deoarece surplusul de sebum se acumulează în acești pori, alcătuind un mediu, unde bacteria poate crește cu ușurință. Infecția bacteriană, duce la formare de coșuri și de puncte negre.

Cremele pentru piele: Poate folosiți o cremă în fiecare zi pentru o piele sănătoasă, dar dacă este un produs pe bază de ulei, faceți mai mult rău decât bine pielii dumneavoastră. Aceasta se întâmplă deoarece cremele pe bază de ulei pot face pielea uleioasă, care poate duce la înfundarea porilor. O opțiune mai bună este să optați pentru creme pe bază de apă, care puțin probabil blochează porii.

Schimbări hormonale: Instabilitatea hormonală, care este comună la vârsta adolescenței, menstruației și a sarcinii poate face glandele uleioase(aflate sub piele) hiperactive. Aceasta duce la producție excesivă de ulei (sebum), la rândul său blocând porii și provocând acnee.

Măsuri preventive

Menținând o igienă personală adecvată este deasemenea foarte important să controlați și să preveniți acneea în zona coapselor. Sărind peste baia de dimineață și purtând haine nespălate pentru mai multe zile vor declanșa focare recurente de coșuri. Deci, asigurați-vă că vă spălați lenjeria în fiecare zi să țineți infecția pielii departe. În cazul problemelor de transpirație, purtați haine lejere care permit pielii să respire.  Și bineînțeles nu uitați să beți multă apă în fiecare zi și urmați o dietă sănătoasă fără mâncăruri prăjite și junk food.