Ciclul de viata al paduchilor

Ciclul de viata al paduchilor

Paduchii traiesc aproximativ 40-50 de zile, si trec prin 3 etape in ciclul lor de viata:

  • Oua: (de asemenea, cunoscute sub numele de ovule sau lindini) paduchele femela depune oul, lipindu-l cu un lipici rezistent la apa, substanta ce se cimenteaza pe firul de par aproape de radacina. Ouale sunt aproximativ de dimensiunea unei seminte de mac si sunt dificil vazut, deoarece culoarea lor se integreaza cu usurinta in parul copilului infestat. Acestea variaza in culori de la galben-maroniu la alb. Ouale se dezvolta si eclozeaza in aproximativ 10 zile. Matreata, nisipul si fulgii de fixativ sunt frecvent confundate ca fiind oua. Ouale (sau carcasele de ou), nu se indeparteaza cu usurinta si trebuiesc atent pieptanate cu un pieptene cu dinti fini. Parul, in medie, creste aproximativ ½ cm pe luna. Ouale de paduchi eclozeaza in doua saptamani. Astfel incat orice oua sau lindini, gasite la mai mult de ¼ de inch de la nivelul scalpului, sunt deja eclozate, sau moarte. Majoritatea scolilor au o politica a “Nu lindinilor,” ceea ce inseamna ca copiii care au avut paduchi nu sunt readmisi la scoala pana cand nu scapa de lindini.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea Tree Oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

  • Nimfe: Odata ce oul de paduche eclozeaza, apare o nimfa si este abia vizibila cu ochiul liber. Nimfa nu se poate reproduce, pentru ca nu este pe deplin dezvoltata. Dupa aproximativ 12 zile, acesta devine adult.
  • Adultii: paduchele adult poate depune pana la 4-10 oua pe zi – dand nastere unei alte generatii de paduchi. Stadiul adult dureaza aproximativ 28 de zile. In timpul vietii lor de adulti, paduchii femele depun in medie 125 de oua.