Ciclul de viata al paduchilor de cap

Ciclul de viata al paduchilor de cap – Cat traiesc paduchi si lindele

Păduchii de cap se dezvoltă ȋn trei forme: lindină, nimfă şi adult. De când se află ȋn ipostaza de ou până la sfârşitul vieţii, păduchii pot trăi aproximativ 30 de zile.

Lindinele sunt ouăle păduchilor de cap care sunt depuse la teaca părului. Ele sunt depuse de către femela adultă. Au nevoie de căldura corpului pentru a supravieţui şi de obicei pot fi găsite ȋn zona scalpului. Forma unei lindine este de obicei ovală si durează cam 6- 9 zile până când nimfele ies din ou.

Va recomandam gelul natural impotriva paduchilor si lindinilor cu ulei 100% pur din arbore de ceai(Tea tree oil) de la Thursday Plantation.

paduchi

Chiar şi după ce s-a aplicat un tratament pentru păduchii de cap, este posibil ca lindinele moarte sa rămână lipite de teaca părului şi să fiţi nevoit să continuaţi tratamentul pentru a scăpa de ei.

Odată ce oul se sparge, nimfa este eliberată şi acest lucru se poate ȋntampla cam ȋncepând cu ziua a noua – a saptesprezecea. Mai poate dura ȋn jur de ȋnca 7 zile pentru ca nimfa să devină păduche adult.

Adulţii sunt cei care aspiră sângele omului şi necesită sânge pentru a supravieţui. Se pot hrăni de 5 ori pe zi. Femelele adulte sunt puţin mai mari decat adulţii masculi. Femelele păduchi pot depune până la 8 ouă sau lindine pe zi şi pot trăi până la 30 de zile pe capul unei persoane.

Acestea fiind spuse, daca bănuieşti că ai păduchi, grăbeşte-te, fă-ţi  un control, tratează-te şi opreşte procesul!

Toate cele bune,