Cercetatorii au descoperit molecula vinovata de aparitia acneei – Care este ea și cum poate fi neutralizata

Cercetătorii au descoperit molecula vinovată de apariția acneei – Care este ea și cum poate fi neutralizată

Cercetătorii au descoperit molecula vinovată de apariția acneei. Factorul țintă al rapamicinei la mamifere (mTOR, mammalian target of rapamycin) reglează toate aspectele acneei, inclusiv secreția de sebum, creșterea celulară și inflamația pielii. mTor este sensibilă la nivelurile diverșilor hormoni și nutrienți din organism și poate regla secreția de sebum și creșterea celulară pe baza acestor semnale.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Ce este mTor

Să începem cu o scurtă explicație despre mTor. mTor este prescurtarea pentru factor țintă al rapamicinei la mamifere (mammalian target of rapamycin), o proteină care reglează creșterea, diviziunea și supraviețuirea celulară.

mTor poate activa un mecanism care stimulează creșterea celulară, iar hiperactivitatea căii mTor poate duce la creștere celulară anormală (excesivă); calea mTor este un termen medical care denumește un proces chimic în cadrul căruia o proteină o activează pe următoarea, ca într-un joc de Domino, provocând un anumit efect în organism. Iată de ce mTor este corelat cu anumite tipuri de cancer și de ce inhibitorii mTor sunt testați în prezent ca și medicamente pentru tratarea cancerului.

Creșterea celulară excesivă reprezintă o problemă și în ceea ce privește acneea și tocmai de aceea specialiștii cercetează în prezent rolul mTor în apariția acneei și posibilitatea de a trata acneea cu ajutorul inhibitorilor căii mTor