Cele mai frecvente intrebari legate de acnee, cosuri, puncte negre si puncte albe

Cele mai frecvente întrebări legate de acnee

Există multe concepţii ( şi concepţii greşite ) despre ce anume cauzează acneea şi ce tratamente sunt eficiente pentru a îmbunătăţi simptomele acneei. În această secţiune de întrebări frecvente adresăm întrebări despre acnee legate de subiecte precum dieta , igiena, bacteriile , hormonii şi altele. Dacă ai o întrebare care nu este specificată în această secţiune , nu ezitaţi să o postaţi ca şi un comentariu în josul paginii şi noi o vom comunica cât de repede posibil.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

Noţiuni de bază

 Care sunt cauzele acneei ?

Există multe tipuri de acnee şi diferiţi factori care influenţează această afecţiune. La modul general vorbind , acneea este cauzată de glandele sebacee hiperactive , o infecţie bacteriană şi răspunsul imun rezultat.

Structura porilor , compoziţia sebumului , cantitatea de sebum pe care corpul tău o produce şi cum răspunde sistemul imunitar al corpului tăi la anumite bacterii contribuie la modul dacă cumva sunteţi sau nu suferiţi probabil de acnee. Hormonii pot declanşa o producţie ridicată de sebum , contribuind la acnee. Stresul şi dieta pot îmbunătăţi sau inhiba funcţiile imune. Climatul poate afecta sistemul imunitar , compoziţia de sebum şi facilita sau inhiba creşterea bacteriei şi reproducerea ei.

Subiecte populare

 Ciocolata , mâncarea grasă sau laptele cauzează acneea  ?

 Este puţin probabil ca alimentele în mod individual să declanşeze erupţiile de acnee. Grăsimile şi uleiurile pe care le mănânci nu sunt aceleaşi substanţe care îţi fac pielea grasă. Uleiul de piele , numit sebum , este produs de glande speciale din piele numite glandele sebacee. Producţia sebumului de glandele sebacee este afectată doar în mod indirect de ceea ce mănânci.

Cu toate acestea , dieta în ansamblu are rezultat asupra acneei. În special , pacienţii cu diete care au un indice glicemic ridicat – diete cu mult zahăr şi carbohidraţi simpli , tind să sufere de acnee în mod mai frecvent.

Acneea este cauzată de murdărie sau din cauză că nu îmi spăl faţa suficient ?

Dopurile care blochează foliculii şi contribuie la producerea acneei nu sunt formaţi din murdărie sau funingine de pe suprafaţa pielii , ci din sebum , cheratină şi resturi de celule produse adânc în interiorul foliculului. În cele mai multe cazuri de acnee, locul unde se produce infecţia şi inflamarea sunt fizic separate de suprafaţa pielii.

Este important să folosiţi un singur produs de curăţare blând – şi să nu exageraţi cu folosirea lui . Spălările pe faţă actuale sunt limitate în eficacitatea lor în tratamentul acneei. Spălările actuale nu sunt capabile să pătrundă adânc în interiorul porului ( în ciuda faptului a ceea ce zic comercianţii de produse de curăţare) . Spălatul pe faţă este o parte importantă din planul zilnic de igienă , dar este puţin probabil ca el să fie eicient pentru oameni care au simptome moderate până la severe  de acnee.

Ar trebui să storc coşul ?    

Depinde. Câteodată este în regulă să storci un coş , dar în alte cazuri poate fi o idee rea. Dacă este stors într-un mod necorespunzător sau nesteril , încercat pe o leziune nepotrivită , stoarcerea unui coş poate agrava problema. Unele coşuri , totuşi , ar trebui să fie stoarse – pentru a elimina puroiul şi presiunea şi a accelera vindecarea.

Poate stresul constitui o cauză a acneei  ? 

 Stresul inhibă funcţionarea sistemului imunitar. Sub stres continuu o persoană este mai sensibilă la infecţii , inclusiv infecţia cu bacteria care produce acneea din interiorul foliculului.

 Ce semnifică termenul de non-comedogenic  ? 

Comedogenic înseamnă că o substanţă poate induce în mod probabil formarea de puncte negre ( foliculi blocaţi ) .

Unele substanţe comune susţin formarea punctelor negre , cauzează inflamaţii alergice sau chiar servesc ca o sursă de hrănire pentru bacterii. Cei care suferă de acnee ar trebui să evite substanţele comedogenice.

 Traiul cu acnee

Care este legătura dintre sarcină şi acnee  ? 

Sarcina produce modificări în echilibrul hormonilor şi funcţionarea imunităţii . Multe femei se confruntă cu schimbări dramatice în acnee atât în timpul sarcinii cât şi după . Hormonii care controlează procesele normale de menstruaţie şi sarcină au ample efecte în întreg organismul. Aceste modificări afectează atât activitatea glandelor sebacee cât şi a sistemului imunitar. Aceste schimbări pot conduce la o modificare ăn simptomele acneei.

Acneea se manifestă diferit la bărbaţi şi femei  ? 

Da. Există diferenţe între ratele de acne dintre bărbaţi şi femei  pe diferite categorii de vârstă. Adolescenţii de sex masculin tind să aibă rate mai ridicate de acnee decât omologii lor de sex feminin , în timp ce femeile în vârstă au tendinţa de a suferi de acnee la rate mai mari decât bărbaţii de aceeaşi vârstă cu ele.

În spatele acestor diferenţe sunt contraste puternice între profilurile hormonale ale bărbaţilor şi femeilor

Stiinţa despre acnee

 Ce este Propionibacterium acnes ?

 Propionibacterium acnes (p.acnes) este o bacterie care reprezintă agentul cauzativ al majorităţii tipurilor de acnee. P.acnes se regăseşte în foliculul de păr şi se hrăneşte din sebumul produs de glandele sebacee. Producţia excesivă de sebum şi foliculii blocaţi pot duce la favorizarea dezvoltării bacteriei p.acnes , provocând o reacţie imună , inflamaţie şi dezvoltarea simptomelor acneei.

Cum devine bacteria rezistentă la antibiotice ?

 În timp ce consumul excesiv de antibiotice nu contribuie la creşterea rezistenţei bacteriene , există de fapt o serie de factori care joacă un rol în răspândirea bacteriilor rezistente la antibiotice . În plus faţă de nivelurile ridicate de utilizare a antibioticelor , în special în industria creşterii animalelor , anumite tipuri de medii joacă de asemenea un rol. Locuri precum spitalele li căminele de asistenţă medicală pot servi ca focar pentru dobândirea şi diseminarea de infecţii rezistente la antibiotice.

Boli precum HIV / SIDA joacă de asemenea un rol în suprimarea funcţionării normale a sistemului imunitar la persoanele afectate , ceea ce le face mai sensibile la infecţiile bacteriene. În această postare discutăm în detaliu ce este rezistenţa la antibiotice , cum se întâmplă şi ce factori contribuie la răspândirea infecţiilor bacteriene rezistente la antibiotice.