Cele mai comune cinci minciuni despre acnee, cosuri si puncte negre

Demitizare: cele mai comune cinci minciuni despre acne

Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, acnea este cea mai răspândită tulburare a pielii în Statele Unite ale Americii – afectează mai mult de 50 de milioane de persoane și o să cuprindă aproape 85% din oameni la un anumit punct din viața lor.

Va recomandam produse naturale impotriva acneei, cosurilor, punctelor negre si punctelor albe din ulei 100% pur din arbore de ceai – tea tree oil de la Thursday Plantation.

thursday plantation ROMANIA ACNEE COSURI PUNCTE NEGRE EXCES DE SEBUM

În cea mai comună formă apare pe față, piept și spate, acneea constă în erupții în formă de coșuri, umflături(chisturi sau noduli) și pori astupați (puncte negre și puncte albe).

Lăsând la o parte faptul că știm despre acnee că poate fi respingătoare și supărătoare, cât de mult înțelegi tu despre acestă situație -în special când ea se întinde pe pielea ta de adult recent ieșit din pubertate? În onoarea Lunii de Conștientizare a Acneei, haideți să explicăm niște concepții generale greșite.

Adult + acnee = anormal

Dacă crezi că având de-a face cu coșuri ca adult este o întâmplare rară și ciudată mai gândește-te… „Din punctul de vedere al dermatologilor și din ce studiile au arătat, acneea la persoane adulte este destul de comună” spune doctorul Christine Cabell, dermatolog și chirurg cosmetician la Geisinger Health System în Wilkes-Barre, Pa. ,,De fapt, undeva între 30% și 50% din adulți pot avea acnee la un moment dat.”

În timp ce originea de bază a acneei la adolescenți și la adulți este aceiași – inflamarea pielii cauzată de un ulei, care blochează porii numit sebum – Cabell explică cum coșurile, puntele negre, etc. pot fi mai problematice pentru populația mai în vârstă. „Adulții pot avea un pic mai multă bătaie de cap cu erupțiile decât adolescenții, deoarece pielea lor este mai uscată, deci ei au de-a face cu uscăciune, riduri și acne toate în același timp.” spune ea.

O eruptive ocazională nu indică automat o „condiție” a pielii și nu cere un drum la cabinetul dermatologului. „Dacă ați încercat câteva produse fără rețetă medicală și au avut rezultate puține sau deloc, sau probabil câteva efecte secundare, ca mâncărimi, uscăciune sau iritație și ești nesigur ce produs să încerci în continuare, atunci ți-ar putea folosi timpul pierdut să consulți un dermatolog și să obți o opinie profesională.”

Alimentația săracă cauzează acnee

„Este o comună concepție greșită că ciocolata, pizza și mâncarea grasă cauzează acnee” spune doctorul Jwala Karnik, șef medical la Suneva Medical. Inc., din Santa Barbara, California. „În timp ce mâncarea pe care o consumăm poate avea un mic rol în sănătatea generală a pielii tale, nu este nici o relație directă, dovedită cu exactitate între a mânca acele așa numite ”mâncare de acnee” și a avea o eruptive.”

Cabell este de acord, chiar adaugă, că dacă cineva insistă, că un anumit aliment îi provoacă erupții pe piele, ea sugerează să fie eliminat din dieta lor. Câteodată, este singura cale să îți dai seama, dacă ai cu adevărat o reacție la un anumit aliment.

Stresul cauzează erupții

Munca excesivă poate fi de vină pentru pielea ta…în întregime condamnabil, oricum. „Stresul poate fi un factor în incidența acneei, în timp ce poate fi adevăr în acest mit, este dificil să măsori sau să dovedești că este o relație de cauză între stres și acnee.” spune Karnik.

În fond, nu este nevoie să îți dai demisia de dragul pielii tale curate.

Bronzul îndepărtează acneea

Nici pe departe. Defapt,razele solare UVA și UVB pot irita mai tare erupțiile în cazul unor persone. Deasemenea, unele medicamente pentru acnee pot face pielea foarte sensibilă la soare, spune Karnik, care ar complica problemele de piele actuale. „Pielea bronzată poate ascunde roșeasța acneei, dar nu ajută să o curețe,” confirmă Karnik.

Acneea este doar o problemă de cosmetică

Erupțiile nu pun sănătatea fizică a nimănui în pericol. Dar „multiple studii arată că acneea are efecte negative în ceea ce privește încrederea în sine și stima de sine și se poate ajunge la depresie,” afirmă Karnik. „Dacă nu este tratată, acneea poate lăsa cicatrici permanente, care pot duce mai departe la stres emoțional.”

Cabell rezumă totul așa: „ Dacă consult pacienți dintr-un motiv și ei au câteva erupții, dar nu sunt deranjați de ele, atunci eu nu mi-aș bate capul să le tratez”, spune ea. „Dar dacă un alt pacient vine la mine și este îngrijorat de aceleași erupții și nu au văzut îmbunătățiri folosind produse cosmetic, atunci se merită să fie tratate. Linia de jos – nu este prag minim pentru care cineva trebuie să aștepte să primească tratament profesional. Fiecare persoană deține controlul propriei pieli.”